//

A vásárhelyi polgármester szerint Gyurcsány soha nem váltja le Orbán Viktort

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ha Gyurcsány Ferenc vagy Dobrev Klára lesz Orbán Viktor kihívója 2022-ben, akkor bizonyos a Fidesz–KDNP kétharmados győzelme – véli Márki-Zay Péter. A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke ugyanakkor egyértelművé tette, hogy a DK nélkül nincs ellenzéki összefogás – írja a Magyar Nemzet.

A lap idézi  Hódmezővásárhely polgármesterének, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökének Facebook-bejegyzését, amely szerint Gyurcsány Ferenc soha nem fogja leváltani Orbán Viktort. Márki-Zay Péter kiemelte: a Fidesznek az az érdeke, hogy Gyurcsány (esetleg a neje) legyen Orbán 2022-es kihívója, akkor bizonyos a kormánypártok kétharmados győzelme.

– Lényegtelen, hogy imádjuk vagy utáljuk Gyurcsány Ferencet (vagy Dobrev Klárát), az ő országos támogatottsága csak ahhoz elég, hogy nélküle ne lehessen sikeres ellenzék. Ha a választók azt látják, hogy Orbánt Gyurcsányra (DK-ra, Dobrevre, sőt akár csak Bajnaira) akarjuk lecserélni, el sem mennek a választásra vagy Orbánra szavaznak – jelentette ki Márki-Zay.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke bejegyzésében emlékeztetett egy tavaly nyári Századvég-kutatás eredményére, amelyben az embereket arról kérdezték, hogy Orbán Viktor és négy ellenzéki vezető közül kit tartanak alkalmasnak az ország kormányzására. Eszerint a válaszadók 52 százaléka Orbán Viktor mellett foglalt állást, a kérdésben szereplő négy ellenzéki politikus közül pedig Márki-Zay Péter szerepelt a legjobban, aki a válaszadók 33,1 százaléka szerint felelne meg a miniszterelnöki poszton.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke hozzátette: Gyurcsány Ferenc alkalmasságában csupán a válaszadók 20 százaléka bízott, míg közel háromnegyedük (73,3 százalék) ennek az ellenkezőjét gondolta. A DK-elnök felesége, Dobrev Klára ennél valamivel jobban szerepelt, őt tavaly nyáron 27,7 százalék tartotta alkalmasnak az ország vezetésére.

 

Előző sztori

Harminchárom migránst találtak egy kamionban Csanádpalotán

Következő sztori

Újabb magyar nő lett koronavírusos beteg, már 13-an fertőződtek meg hazánkban

Legutóbbi hasonló cikkek