Közélet

Újabb szegedi vezető bírót vádol elfogultsággal a PS

Újabb szegedi vezető bírót vádol elfogultsággal a PS

2020. február 23., vasárnap
Újabb szegedi vezető bírót vádol elfogultsággal a PS

Ez a közismert bíró tárgyalta le a Fidelitas ügyét is az elhíresült börtönválogatottas plakát miatt - a PS szerint. Nem sokkal később jogerős, elmarasztaló ítélet született a városvezetőkkel szemben.

A férfi ex-felesége önkormányzati cégeknek dolgozik, a bíró mégis csak egy esetben jelentett összeférhetetlenséget, a többiben, ahol önkormányzati cégek vettek részt, nem - állítja a lap. Ez már a sokadik szegedi bíró, akit összeférhetetlenséggel vádol a lap. A PS dokumentumokkal próbálja alátámasztani az összeférhetetlenséget, de

mindenki döntse el maga, hogy ez sikerül-e nekik

. Számunkra sem ismeretlen ez a bíró egyébként, lapunkat is elítélte már, ügyvédünk szerint példátlanul "érdekes" indoklással. További érdekesség vele kapcsolatban, hogy egyszer Márki-Zay Péterrel szemben is hozott egy olyan ítéletet, amely nem tetszett a vásárhelyi polgármesternek,

amit az szóvá is tett

: https://szegedma.hu/wp-content/uploads/2020/02/verbiro-marki.mp4 A téma az országos sajtó ingerküszöbét is elérte, sőt: Huth Gergely, a PS főszerkesztője maga "magyarázta meg" Márki-Zay elmarasztaló ítéletét:

  A PS részletes cikke

IDE kattintva

érhető el.  

Lapunk úgy tudja, a cikkben említett bíró csak az első fokon tárgyalta egyébként a Fidelitashoz köthető plakát ügyet, és akkor ő azzal utasította el a keresetet, hogy "a szólásszabadság és a véleménynyilvánítási szabadság erősebb, mint a jó hírnév védelme." Ezt az első fokú ítéletet változtatta meg a Szegedi Ítélőtábla és ítélték el a szervezetet, mert "

megsértették a felperesek személyiségi jogait, mert valós tényeket hamis színben tüntettek fel".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.