Sport

"Tudjuk, hogy mi a tétje a hátralévő két meccsünknek"

"Tudjuk, hogy mi a tétje a hátralévő két meccsünknek"

2020. február 17., hétfő
"Tudjuk, hogy mi a tétje a hátralévő két meccsünknek"

Fantasztikus második félidőt produkálva 32-29-re nyert a PSG ellen a MOL-Pick Szeged a kézilabda Bajnokok Ligájában. A meccs után Bánhidi Bencével kerestük a siker kulcsát.

- A 36. percben 6 góllal vezetett a PSG. Rakott volna egy forintot is a győzelmükre?

- Nem hiszem, hogy sokan fogadtak volna ránk. Nem tudom még, honnan volt ennyi erőnk és miből merítettünk, hogy ilyen hátrányból felálljunk. Magunkba markoltunk támadásban és védekezésben és elképesztő 20 percet produkáltunk, ráadásul a PSG ellen tettük mindezt.

- Hol érezte a kulcspontját a fordításnak?

- Amikor emberhátrányban tudtunk labdákat szerezni, annak nagy jelentősége volt. De ezt a meccset ki kell elemeznünk, mert mint mondtam, magam sem tudom hogyan sikerült.

Joan Canellas nem először bizonyította klasszisát a szegedi szurkolóknak. MOL-Pick Szeged spanyol légiósa 12 lövésből 10 alkalommal volt eredményes a PSG ellen, és ezzel a 83 százalékos teljesítmény kiérdemelte a "mérkőzés embere" címet. Ilyen gólok után ez nem is csoda.

https://www.facebook.com/ehf.champions.league/videos/121211869325402

- A második félidőre védekezést váltottak, ami érezhetően nem ízlett a párizsiaknak.

- Egész héten a nyitott védekezést gyakoroltuk és azt csiszolgattuk, tökéletesítettük. Nem működött rosszul az elején, igaz, kaptunk 4-5 gólt, ami kivédekezhetetlen volt, akkora pókhálókat lőttek, hogy a kapus sem tudott velük mit kezdeni. Ezért kellett váltanunk a második félidőre, átálltunk hatosfalra, ami jól működött. Ez a járható út, hogy meccsen belül is tudunk váltani, ha szükséges és ezt kell csinálnunk a hátralévő két nehéz csoportmeccsünkön is.

- Sokáig nem örülhetnek a sikernek, szerdán már Flensburgban játszanak. Három nap alatt ismét csúcsformába tudnak kerülni?

- Minden fejben dől el. Láttuk az Európa-bajnokságon is, hogy sorozatterhelés mellett is lehet jó formában játszani. Itt is talpra kell állnunk, oda kell mennünk Flensburgba és meg kell nyernünk a mérkőzést. Bár egyelőre csak az a meccs jár a fejünkben, de tudjuk, hogy mi a tétje a hátralévő két meccsünknek.

"Nagyon nehéz és kritikus helyzetben volt a csapat a második félidő elején. Éreztük, hogy jól játszunk és azt is, hogy a helyzeteink megvannak, de egyszerűen nem tudtunk gólt lőni. Ez volt a probléma. A 40. perc környékén rátettünk egy lapáttal védekezésben, támadásban pedig sokkal jobban kezdtünk játszani. Nagyon jól védekeztünk emberhátrányban, a párizsiak pedig hibáztak. Ezen az úton kell tovább mennünk. Jön a Flensburg elleni meccs, tudjuk már jó ideje, hogy mikor kell lejátszanunk a meccset, fel kellett erre készülnünk, ez a Bajnokok Ligája. A fiúk is megszokták és tudják, hogy aki magas szinten akar játszani a Bajnokok Ligájában, az erre felkészül. Nem lesz egyszerű, mert utaznunk is kell, a meccs sem lesz egyszerű, de meg kell tennünk mindent a győzelemért - értékelt a meccs után Karko Krivokapics, a szegediek edzője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.