Közélet

Továbbra is vonzó úti cél Szeged

Továbbra is vonzó úti cél Szeged

2020. február 20., csütörtök
Továbbra is vonzó úti cél Szeged

Közzétette a Központi Statisztikai Hivatal, hogy a ta­­valyi évben a kereskedelmi szál­­láshelyeken hány vendégéjszakát töltöttek különböző városokban a turisták. A top 10-ben öt fővárosi kerület mellett Hévíz, Hajdúszoboszló, Balatonfüred, Bükk és Siófok szerepel, Szeged a 18. leglátogatottabb város - bár folyamatosan emelkedik a vendégéjszakák száma - írja a Délmagyar.

A lap cikkéből kiderül, hogy Szeged országosan a 18. leglátogatottabb város, a vidéki listát nézve pedig a tizedik több mint 439 ezer vendégéjjel. Ebben a statisztikában a magánszállások nem szerepelnek. Ács Szilvia, a Szegedi Tourinform-iroda ügyvezetője szerint az elmúlt években a városban töltött vendégéjszakák száma folyamatosan emelkedett, vélhetően tavaly elérte csúcspontját, ezért mutatható ki némi csökkenés az előző évhez képest. – A vendégszám egyébként most is emelkedett tízezerrel, vagyis a városba látogatók szá­ma nő, csak kevesebb éjszakát töltenek nálunk – tette hozzá. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.