Tovább titkolja a szegedi baloldal, miért nem akarnak elszámoltatást a milliós károkozások miatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újra meghekkelték a jobboldali képviselők erre irányuló akcióját szerda délelőtt, ugyanakkor nem árulják el, ők miért nem akarnak tisztán látni az ügyben.

Jogerősen is elítélte a bróság másodfokon Botka László egyes munkatársait, mert

olyanoknak is osztogattak ingyen éves parkolóbérleteket, akiknek semmi köze nem volt az önkormányzathoz; így például családtagok is ingyen parkolhattak a városban. Mint például Botka László felesége.

A bírósági döntés után a szegedi Fidesz felvetette, információjuk szerint többen is érintettek lehetnek az ügyben, ezért vizsgálóbizottság felállítását kezdeményeznék, illetve szeretnék azt is elérni, hogy a város lemondott jegyzőjét,

Mózes Ervint is mozdítsák el a Szegedi Vízmű Zrt. igazgatósági elnöki tisztségéből, valamint Kalmár Gábor kabinetfőnök is távozzon posztjáról. Mindketten érintettek ugyanis a parkolóbérletekkel kapcsolatos machinációkban!

Mint azt lapunkban ma reggel megírtuk, ez immár másodszor sem sikerült nekik, mivel a baloldali képviselők (pontosabban a városvezető koalíció képviselői) rendre nem jelennek meg a rendkívüli közgyűlésen, amely így nem tud határozni a vizsgálóbizottság felállításáról.

Érdekes volt látni ma ugyanakkor, hogy

a rendkívüli közgyűléshez képest 30 perccel később kezdődő bizottsági ülésre már képesek voltak időben beérni a baloldali képviselők.

Tőlük azt próbáltuk megtudni, miért nem mentek el a pár perccel korábbi ülésre. Ennyire jutottunk Mészáros Tamás MSZP-s és Molnár Zoltán DK-s képviselőkkel:

Ugyanezt próbáltuk kideríteni egy héttel ezelőtt is, amikor először próbáltak nekifutni a rendkívüli közgyűlésnek, de a baloldal szintén nem jelent meg. Akkor a mostaninál némileg kreatívabb magyarázatokat kaptunk.

Előző sztori

Pályázatot hirdet a Csongrád Megye Önkormányzataiért Alapítvány

Következő sztori

Az SZKHT szerint kevesen vannak, immár “extra munkát” sem tudnak elvégezni