Közélet

Szabó István nem veszi át életműdíját

Szabó István nem veszi át életműdíját

2020. február 26., szerda
Szabó István nem veszi át életműdíját

Nem veszi át SzabóIstván, a nemzet művésze a Magyar Filmakadémia Egyesület életműdíját - derül ki az egyesület elnökségének szerdai közleményéből.

A Magyar Filmakadémia Egyesület tiszteletben tartja és tudomásul veszi Szabó István filmrendező döntését, hogy nem veszi át az életműdíjat - olvasható a közleményben. Döntéséről SzabóIstván szóban tájékoztatta a Magyar Filmakadémia Egyesületet - közölték. SzabóIstván kitüntetését a közelmúltban többen kritizálták az Oscar- és Kossuth-díjas rendező ügynökmúltja miatt. A Magyar Filmakadémia január végén hozta nyilvánosságra, hogy Béres Ilona, Cserhalmi György, Eperjes Károly, Pécsi Ildikó színészek és Szabó István rendező pályáját életműdíjjal jutalmazza; az ünnepélyes díjátadó a Magyar Filmdíj 2020 - Magyar Mozgókép Szemlén pénteken lesz a Pesti Vigadóban.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.