//

Sokan csökkentették hiteltartozásukat Csongrád megyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A családok jelzáloghitel-tartozását a második gyermek születésekor egy-, a harmadik gyermek érkezésekor négymillióval csökkenti az állam. Csongrád megyében már 1171 család kérte a segítséget – írja a Délmagyar.

A családtámogatások egyik formájaként 2018. január 1-je óta igényelhetik a családok a jelzáloghitel-tartozásuk csökkentését, majd a kormány a családvédelmi akciótervbe fog­­lalva tavaly júliustól tovább szélesítette a jogosultak körét és a támogatás összegét. Az intézkedés bevezetése óta az országban összesen több mint 9000 kisgyermekes család jelzáloghitele csökkent 13 milliárd forinttal.

A lap cikke szerint a Csongrád Megyei Kor­mány­hivatal által közölt adatokból kiderül, hogy 2019. július 1. és 2020. január 31-e között a rendelkezésre álló adatok alapján összesen 1171 darab kérelem érkezett hitelelengedés tárgyában a hivatalhoz.

További részletek ITT olvashatók.

Előző sztori

A Szeged Pláza megállót is érintik vasárnap a 2-es villamos egyes járatai

Következő sztori

Emelkedik a pedagógusok bére, ösztöndíjat kapnak a diákok a szakképzésben

Legutóbbi hasonló cikkek

Az országutak vándorai Dorozsmán

A hatalmas gépördögök szerelmesei számos program között válogathattak a hétvégi rendezvényen. Kamionos felvonulás, terepügyességi versenyek mellett…