Közélet

Rendhagyó történelemórákon vesznek részt a diákok a kormányhivatalban

Rendhagyó történelemórákon vesznek részt a diákok a kormányhivatalban

2020. február 19., szerda
Rendhagyó történelemórákon vesznek részt a diákok a kormányhivatalban

A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából február 17. és 21. között a Csongrád Megyei Kormányhivatal Rákóczi téri épületének pártkontroll emlékszobájában több mint 100 középiskolás vesz részt rendhagyó történelemórán.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal saját kezdeményezésként egy emlékszobát hozott létre 2016-ban, amely a pártállami idők közigazgatásának működését mutatja be. A szervezet az egykori szegedi- illetve megyei tanácsháza és megyei pártbizottság volt székházában működik, ahonnan a Kádár-kori állampárt, a Magyar Szocialista Munkáspárt Csongrád megyei bizottsága az államszocializmusban a közigazgatást és a tanácsrendszert irányította.

A tárlatnak helyet adó helyiségek azok az irodák és a folyosó, amely(ek)ben egykor a megyei tanácselnök, illetve megyei pártbizottsági titkár, ifj. Komócsin Mihály dolgozott.

Az emlékszoba küldetése speciális: a ma már történelminek mondható enteriőrben a tanácsrendszer, valamint az államszocializmus közigazgatásának jellegét, működését mutatják be, hogy láttassák a mai magyar közigazgatás egyik közeli előzményét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.