Hírzóna

Origo: a Soros-birodalom áll a vasárnapi tüntetés mögött

Origo: a Soros-birodalom áll a vasárnapi tüntetés mögött

2020. február 22., szombat
Origo: a Soros-birodalom áll a vasárnapi tüntetés mögött

Az Origo című internetes lap szombaton megjelent cikkében azt írta, a teljes magyarországi Soros-birodalom felsorakozott a vasárnapi tüntetés mögött, amelyet a gyöngyöspatai kártérítés kikényszerítéséért rendeznek. A lap szerint a demonstráció főszervezője az a Setét Jenő, aki szorosan kötődik Soros szervezeteihez és már több évtizede mindent elkövet a polgári kormányok lejáratásáért.

A cikkben az áll, a tüntetésen felszólalók között Soros György ismert aktivistái szerepelnek, köztük olyan is, akinek az alapítványa személyesen Soros Györgytől kapott 3 millió forintot. A résztvevők számát úgy próbálják növelni, hogy vidékről buszokkal szállítják őket Budapestre, a buszoknak pedig a parkolást is megszervezik - írták. Hozzátették, a demonstrációhoz elsőként csatlakozott a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), az Amnesty International Magyarország és a Magyar Helsinki Bizottság. Az említett három szervezet "teljes mértékben Soros György finanszírozása és ezen keresztül irányítása alatt áll. 2016-ban például Soros György a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) hálózatán és a Sigrid Rausing Truston (SRT) keresztül 426 695 142 forintot adott a TASZ munkatársainak fizetésére és a szervezet programjaira" - írták, hozzátéve, a legnagyobb összeget, 188 millió forintot 2015-2016-os intézményi támogatás címén kapta a társaság. A TASZ népszerűsítésére, "az adományozók és az önkéntesek számának szaporítására" 34 millió állt 2017 végéig az egyesület rendelkezésére Sorosnak köszönhetően. Az Amnesty International kapcsán megjegyezték, hogy 2018-ban globális kampányt indított "I welcome" néven annak érdekében,hogy legalizálják az illegális bevándorlást, amit emberi jognak neveznek, ezért azt mindenki számára engedélyeznék. 2015-ben Soros Nyílt Társadalom Alapítványa 4 millió 111 ezer 490 dollárt, vagyis közel 1,2 milliárd forintot osztott szét a magyarországi pályázók között, aminek mintegy 40 százalékán a Helsinki Bizottság és a szintén bevándorláspárti TASZ osztozkodott. Ezen felül a határsértő migránsoknak is adtak jogi tanácsokat a befogadóközpontoknál, amire további 48 millió 472 ezer 404 forintot kaptak - olvasható a cikkben. Hozzáfűzték, az illegális bevándorlás segítése jó üzletnek bizonyult, ugyanis az Európai Bizottságtól 443 millió, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságától 113 millió forint támogatást kapott a szervezet. A vasárnapi demonstráció támogatói között van a Tanítanék Mozgalom is. Róluk azt érdemes tudni, korábban határozottan tagadták, hogy bármilyen külföldi támogatást kapnának. Azonban kiderült, hogy a szervezet a korábbi támogatásokat az Alapítvány a Tanszabadságért számlájára várta. Az Alapítvány a Tanszabadságért 2013 és 2015 közötti pénzügyi beszámolóiból azonban kiderül, hogy támogatásának nagy része az Open Society Foundationtől, Soros György alapítványától származik - írta a lap. A támogatók között - az Origo szerint - feltűnik az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet is, amely elismerte, hogy pénzt kapnak Soros Györgytől: 2017-ben nagyjából 145 millió forintot. Hozzátették, hogy a szervezet vezetője, Majtényi László 2017-ben az ellenzék köztársaságielnök-jelöltje is volt. MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.