Közélet

Nem felelősek az önkormányzatok a közterületi viharkárokért

Nem felelősek az önkormányzatok a közterületi viharkárokért

2020. február 12., szerda
Nem felelősek az önkormányzatok a közterületi viharkárokért

Vásárhelyen és környékén is erős széllökésekre és további viharokra lehet számítani a következő időszakban is. Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs vezetője a Rádió 7-nek elmondta, hogy a nyílászárók rögzítésével elkerülhetjük a beázást, emellett célszerű a házba minden olyan tárgyat bevinni, amelyet a szél felkaphat.

Emlékeztetett arra, hogy a vihar fákat csavarhat ki a földből, vezetékeket szakíthat le, amelyek megrongálhatják a házak tetőszerkezetét, illetve autókat károsíthatnak meg. Figyelmeztetett arra, hogy az illetékes önkormányzatok nem felelősek a közterületeken történt viharkárokért, így kártérítési igényt csak a biztosítási szerződésünkben előre rögzített káresemények után nyújthatunk be. Lambert Gábor tapasztalata szerint amikor egy kirívó időjárási katasztrófa történik, és a sajtó is beszámol az okozott károkról, akkor egy picit megugrik a biztosítási szerződések megkötésének száma. Általában elmondható, hogy az elmúlt időszakban beállt sztenderd szerint a lakossági ingatlanállományok 72-73 százaléka rendelkezik ingatlanbiztosítással.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.