Írjon nekünk

Sport

Pontot mentett hazai pályán a MOL-Pick Szeged – galéria

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

A MOL-Pick Szeged 26-26-os döntetlent játszott hazai pályán a dán bajnok Aalborg HB ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában. A szegediek szinte végig hátrányban játszottak, ám Dean Bombac góljával az utolsó másodpercekben megmentették az egyik pontot.

 

VELUX EHF  férfi kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport, 11. forduló.
MOL-Pick Szeged – Aalborg Handbold 26–26 (13–15)

Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: Leszczynski, Piechota (lengyelek).
MOL-Pick Szeged: Alilovic – Radivojevics 4/1, Maqueda 3, Bánhidi 1, Källman 2, Bodó 2, Bombac 5. Csere: Mikler (kapus), Sigurmannsson 3/1, Sostaric 2, Canellas 1, Gaber, Stepancic 3, Kaspárek. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Aalborg HB: Saeveraas – Marcher 1, Christiansen 1, Möllgaard 2, Antonsen 1, Smárason 6, Juul-Lassen 7/1. Csere: Barthold, Jakobsen 4, Ellebaek 2, Magnusson 2, Saugstrup. Vezetőedző: Stefan Madsen.
Hétméteres: 5/2, ill. 2/1.
Kiállítás: 4, ill. 6 perc.

 

 

Online tudósításunk a mérkőzésről:

60. perc: Hihetetlen! Smarason rossz passzát követően Bombac végigrobogott a pályán, majd kiegyenlített. Az ellentámadást félbeszakította a végső dudaszó. Elképesztő végjátékot követően itthon tartott egy pontot a MOL-Pick Szeged az Aalborg ellen. 26-26.

60. perc: Sostaric góllal javította iménti hibáját, időt kért a dánok trénere. Kevesebb mint félperccel a vége előtt eggyel vezet az Aalborg és náluk a labda. 25-26.

59. perc: Magnusson talpról elcsendesítette az Újszegedi Sportcsarnokot, Canellas ziccerét kivédte Saevaraas, de maradt a labda a szegedieknél, igaz nem sokáig, mert Bombac elpasszolta magát. Ellebaek Sostaric szorításában kiharcolt egy büntetőt. A hétméterest Juul-Lassen gólra váltotta, könnyen lehet, hogy ezzel eldőlt a meccs. 24-26.

57. perc: Mikler újabb védése után Sostaric gólja azt jelenti, hogy három perccel a vége előtt ismét döntetlen az állás. 24-24.

56. perc: Smarason átszlalomozott a védelmen, majd gólt szerzett. Jakobsen odaütött Maquedanak, a játékvezető némi habozást követően kiállította két percre. Canellas bejátszása pontatlan volt Gabernek. Antonsen ziccerét kivédte Mikler, a túloldalon Sigurmannsson egygólosra csökkenti a dán előnyt. 23-24.

54. perc: Bombac úgy ment át a dán védelmen, mint kés a vajon. Mindkét oldalon belemenésért közbefújtak a játékvezetők. Ellebaek átlövésénél tehetetlen volt Mikler. Radivojevics lövését kivédte Saevaraas, Maqueda kísérletét azonban már nem védhette. 22-23.

52. perc: Magnusson góljától egy pillanatra elcsendesült a sportcsarnok, Juan Carlos Pastor időkéréssel reagál. 20-22.

50. perc: Luka Stepancsics rakétája megállíthatatlanul süvített a jobb felsőbe. Passzív jelzésnél támadt az Aalborg, Mollgaard lövése a blokkról visszakerült elé, az ismétlésnél már nem rontott. Cenallas sípszó után fejbe dobta a dán kapust, majd azonnal elnézést kért. A támadás végén nem született újabb szegedi gól. 20-21.

47. perc: Saugstrup rémálmainak főszereplője alighanem Mikler Roland lesz, aki a dán játékos harmadik lövését is kivédte. Canellas góljával egalizál a MOL-Pick Szeged. Bodó révén át is vehette volna a vezetést a Tisza-parti csapat, a bombázó lövése azonban fölé ment. A dánok közben ismét megszerezték a vezetést. 19-20.

45. perc: Stepancsics próbálkozását ezúttal kivédte Saevaraas. Hét a hatban támadt az Aalborg, Mollgaard lövését kivédte Mikler, majd Radivojevics bevette az üres dán kaput. Időt kért az Aalborg. 18-19.

42. perc: Stepancsics átlövésével feljött kettőre a Szeged. Juul-Lassen kísérletét kivédte Mikler. Bodó passza nem volt jó Bánhidinek, Smarason bejátszása után Saugstrup lövését bravőrral hárította Mikler. 17-19.

40. perc: Jakobsen lefordult Stepancsicsról, majd bevette a szegedi kaput. A szegediek horvát játékosa a túloldalon védésre késztette a dán kapust, aki Sigurmannsson próbálkozásánál már tehetetlennek bizonyult. 16-19.

38. perc: Mollgaard gólját követően először vezet néggyel a dán bajnok. Bodó erőteljes lökete a bal kapufán csattant. Stepancsics a háta mögött játszotta tovább a labdát Canellasnak, akivel szemben szabálytalankodott Smarason, aki ezért két percet kapott. Sigurmannsson és Stepancsics kínai figurája talpra ugrasztotta a szegedi publikumot. 15-18.

36. perc: Bombac átlövése kapu fölé ment, de maradhatott a labda a Szegednél, Bánhidi beállóból a kapusba dobta, az ellentámadás végén Antonsen nem hibázott. Hárommal megy az Aalborg. 14-17.

34. perc: A Bánhidi által kiharcolt hétméterest Radivojevics bedobta, Smarason ellentmondást nem tűrően tört át a védelmen, majd szerzett gólt. Maqueda két percet kapott. Stepancsics jobbalsóba tartó kísérletére leért a remekül védő Saevaraas. Juul-Lassen emelése a keresztlécről fölé vágódott. 14-16.

32. perc: A második felvonás első támadását a MOL-Pick Szeged – amely kapujában Mikler váltotta Alilovicot – vezette, ám nem tudott lövőhelyzetbe kerülni. A túloldalon Mikler egy védéssel mutatkozott be, de az ellentámadásból megint csak nem sikerült lövésig jutni. Mollgaard átlövése legalább egy méterrel fölé ment. 13-15.

A szünetben: 13-15


30. perc:
Gaber beállóból célt tévesztett, Jakobsen ziccerét kifogta Alilovic, így a szünetre 15-13-as dán vezetéssel vonulhatnak a csapatok.

29. perc: Bombac és Maqueda összjátéka után utóbbi a kapusba lőtte a labdát, a túloldalon Juul-Lassen a balszélről átemelte Alilovicot. Az ötfős dán tábor el is kezdte skandálni a gólszerző nevét. 13-15.

27. perc: Bodó ellentmondást nem tűrő átlövése utat talált a kapuba. Smarason szemkápráztató bejátszása után Antonsen került ziccerbe, Alilovic parádésan védett, a labda azonban a vendégeknél maradt, Juul-Lassen pedig passzívnál gólt szerzett baloldalról. Maqueda góljára azonnal válaszol Ellebaek. 13-14.

24. perc: Kapus nélkül támadt az Aalborg, Alilovic a védését követően egyből indította Kallmannt, aki az üres kapuba dobta. Nem sokáig volt egyenlő az állás, Smarasson lendületes betörésével ismét a dánoknál az előny. 11-12.

22. perc: Jakobsen Bodó szorításában gólt szerzett, a szegedi átlövőt kétperces kiállításban részesítették a lengyel játékvezetők. Maqueda átlövésével visszaállt az egygólos differencia. Marcher üresen kapta a labdát a jobbszélen, élt is a lehetőséggel. Jakobsen Gaberrel szembeni szabálytalansága miatt kétpercet kapott, Radivojevics a jobboldalról bevette a dán kaput. 10-11.

20. perc: Mollgaard átlövését mellétolta Alilovic, Kallmann góljával feljött egy gólra a Szeged, időt kért az Aalborg mestere. 8-9.

19. perc: Mollgaard remek bejátszását követően Jakobsen bevette Alilovic kapuját. Bodó Richárd egy nagyszerű lepattintós cselt követően bevágta a labdát a dán kapuba. 7-9.

17. perc: Jakobsen első gólját szerezte beállóból, Maqueda és Radivojevics kínai figurája után extázisban tombol a csarnok. Smarason talpról kipóhálózta a jobb felsőt. 6-8.

15. perc: Az időkérés utáni első támadásból Bombac remek gólt szerzett. Mollgaard elpasszolta magát, Bombac köszönte szépen és felhozta egyre a MOL-Pick Szegedet. 5-6.

13. perc: Juul-Lassen ezúttal a baloldalról volt eredményes, Bodó átlövésénél kisegítette a kapufa a vendégeket, az ismétlésnél Kallmann lövését kiszedte a dán kapus. A túloldalon Juul-Lassen lemásolta az előző gólját. Juan Carlos Pastor időt kért. 3-6.

11. perc: Sostaric hétméteresét is kifogta az eddig remek formában védő dán kapus. A túloldalon Juul-Lassen büntetőjét kivédte Alilovic, a kipattanót viszont bevágta az Aalborg játékosa. Mindeközben a szegedi szurkolótábor egy kiírással tisztelgett Marian Cozma emléke előtt. Bánhidi góljával ismét egy a különbség. 3-4.

8. perc: Alilovic első védése után fordulhatott a Pick, Bánhidi ismételten kiharcolt egy hetest, Sigurmannsson könyörtelen ítélet végrehajtónak bizonyult. Alilovic bravúrját követően ezúttal Bombac ellen szabálytalankodtak büntetőtérően, Saeveraas most azonban kivédte Sigurmannsson hétméteresét. Christiansen góljával ismét a dánok vezetek. 2-3.

4. perc: Mollgaard lövése ezúttal is elhalt a blokkban, Smarason Bánhidi szorításában kiharcolt egy hétméterest és egy sárga lapot a szegedi beállónak. A büntetőt Juul-Lassen higgadtan értékesítette. Bánhidi ezután a túloldalon is összehozott egy hétméterest, amit Radivojevics  a kapusba dobott. 1-2.

2. perc: A mérkőzés első támadását az Aalborg vezethette, Mollgaard lövését blokkolták, Smarason kísérleténél már tehetetlen volt a szegedi védelem. Bodó próbálkozása kapu mellé ment. Egy sikertelen vendég támadás után Bombac betörésből eredményes. 1-1.

17:58: A csapatok bemutatását követően felcsendült a Bajnokok Ligája hivatalos himnusza, most már nincs más hátra, mint a mérkőzés!  A hazaiak a szokásos sötétkék mezükben, míg a vendégek fehér dresszben játszanak majd.

17:53: A bemelegítés végeztével a MOL-Pick Szeged vezetősége egyenként, külön ajándékcsomagokkal köszöntötte a klub Eb-t megjárt játékosait.

17:50: A szegediek kirobbanó formában vannak a BL-ben: Juan Carlos Pastor csapata az előző hat mérkőzését zsinórban megnyerte, de az Aalborg is jó szájízzel várhatja a találkozót, ugyanis az előző fordulóban némi meglepetésre 32-29-re legyőzte idegenben a Flensburg együttesét.

17:45: Nagy szeretettel köszöntjük a SzegedMa olvasóit az Újszegedi Sportcsarnokból, ahol rövidesen kezdetét veszi a MOL-Pick Szeged idei első Bajnokok Ligája mérkőzése! Az ellenfél a dán bajnok Aalborg HB lesz. A két együttes őszi mérkőzését 35-28-ra a Tisza-partiak nyerték Dániában. A szegediek a csoport második helyéről, míg a dánok a negyedik pozícióból várhatják a találkozót. A két klub korábban öt alkalommal mérte össze tudását: az örökmérleg három Pick-győzelem mellett, egy döntetlent és egy dán-sikert mutat.

Kovács Ferenc képgalériája:

 

Hírzóna

Csongrádon lezárják a Körös-toroknál található sportpályákat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Szerző:

A koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében.

Tovább olvasom

Sport

Idén nem lesz magyar bajnok a kézilabdában sem

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Még nem tudni, hogy a MOL-Pick Szeged lejátssza-e a Vardar Skopje ellen BL-meccsét.

Tovább olvasom

Sport

A koronavírus ellen dolgozóknak vitt ajándékot Bánhidi Bence

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Szerző:

A Szegeden kijelölt járványkórház munkatársainak vitt ebédet.

Tovább olvasom

Aktuál