Sport

Marin Sego Franciaországban is szurkol a Szegednek

Marin Sego Franciaországban is szurkol a Szegednek

2020. február 24., hétfő
Marin Sego Franciaországban is szurkol a Szegednek

Az előző szezon végén magyar bajnoki címmel és kupagyőzelemmel a "zsebében" búcsúzott a MOL-Pick Szegedtől Marin Sego. A horvát kapus a francia Montpellierbe igazolt, ahol egész évben csapata egyik legjobbja volt. Legutóbb Veszprémben nyújtott rendkívülit-nem rajta múlt, hogy nem sikerült pontot szerezniük. A mérkőzés után beszélgettünk az egykori szegedi közönségkedvenccel.

- Nagyon jól védett a Veszprém ellen, majdnem sikerült pontot rabolniuk.

- Nehéz mérkőzés volt és nem lehetünk elégedettek, mert lehetőségünk volt a pontszerzésre. –értékelt röviden a Veszprém-Montpellier BL mérkőzés után Marin Sego, ahol csapat egy góllal kikapott–A mérkőzés utolsó szakaszában nagyon jól játszottunk, de a Veszprém amikor nagyon kellett, még jobb volt, sok gólt dobtak távolról, amivel mi nem tudtunk mit kezdeni.

- Milyen érzésekkel jött Magyarországra több mint félév után?

- Örülök, hogy itt vagyok, mégha most nem is Szegedre jöttem, de ebben az országban mindig különleges érzés lesz játszani. Beléptem a csarnokba és egyből eszembe jutott a bajnoki cím, amit itt nyertem a Szegeddel. Két éve volt, de még mindig hátborzongató érzés azokra a csodálatos pillanatokra és nagyszerű játékunkra gondolni. Szeretettel fogadtak a veszprémi szurkolók is és találkoztam szegediekkel is. Jól esett találkozni velük beszélgetni és jól esett hogy nagyon sokan szerencsét kívántak nekem.

- Megtalálta a számításait Montpellierben?

- Nincs okom panaszra. A város nagyon szép, jól érzi magát a családom is, itt is nagyon szeretik a kézilabdát. Nem kerültem rossz csapatba, igaz a bajnokságban csak az ötödik helyen állunk, de van lehetőségünk javítani a pozíciónkon. A Bajnokok Ligájában is továbbjutottunk, így ott is esélyünk van még a jó szereplésre.

- Ehhez kellett az Ön teljesítménye, remek formában védett az egész szezonban.

- Valóban jól megy a játék, bár azért nem lehetek teljesen elégedett, mert a francia bajnokságban nem úgy szerepeltünk, ahogy azt terveztük. De hosszú még a szezon, a fele még hátra van és nekem illetve a csapatnak is van lehetőségünk javításra, hogy odaérjünk a második helyre a PSG mögé.

- Figyelemmel követi a MOL-Pick Szeged meccseit és eredményeit?

- Természetesen, amikor tudom, megnézem a Szeged meccseit. Nem hiszem, hogy meglepő amit mondok, sokra hivatott a csapat és ezért szurkolok is nekik. -

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.