Hírzóna

Két tucat migráns próbálkozott hiába Csongrádban

Két tucat migráns próbálkozott hiába Csongrádban

2020. február 17., hétfő
Két tucat migráns próbálkozott hiába Csongrádban

Csongrád megyében huszonnégy határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök tegnap - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A járőrök február 16-án 0 óra és 24 óra között négy esetben összesen tíz határsértőt tartóztattak fel Kübekháza, Ásotthalom és Röszke közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a férfiak líbiai, szír, marokkói és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az egyenruhások három esetben tizennégy határsértőt fogtak el Nagylak külterületén és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen. A migránsok közül kettő egyiptomi, egy szír, míg tizenegy afgán állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök az afgán határsértőket a Nagylak Határrendészeti Kirendeltségre előállították, ellenük idegenrendészeti eljárás indult. Az egyiptomi és szír migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség jár el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.