Hírzóna

Két tini rabolt ki egy idős asszonyt Szegeden

Két tini rabolt ki egy idős asszonyt Szegeden

2020. február 14., péntek
Két tini rabolt ki egy idős asszonyt Szegeden

A nyomozók elfogtak, majd őrizetbe vettek két fiatalt, akik elvették egy idős asszony táskáját Szegeden. Rablás miatt kell felelniük - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A megalapozott gyanú szerint a 15 és 16 éves elkövetők február 10-én késő délután, a belvárosban figyeltek fel az idős sértettre, akit követni kezdtek. Amikor az asszony a lakásához ért és a kulcsokat kereste, a fiatalok odalépetek hozzá és megragadták a táskáját. Dulakodni kezdtek, ennek során az idős sértett elesett és megsérült. Ekkor a fiatalok a táskával elszaladtak, amit távolabb érve átkutattak, az abban talált pénzt kivették, a táskát eldobták. A földön fekvő asszony segítségkérését egy szomszédja hallotta meg, aki hívta a 112-es segélyhívó számot. A szegedi rendőrök a bejelentéstől számított 72 órán belül azonosították, majd elfogták az elkövetőket, akik gyanúsítotti kihallgatásuk során beismerő vallomást tettek. Ellenük rablás bűntettének és súlyos testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon. A nyomozók őrizetbe vették a fiatalokat, és az ügyészségen előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.