Közélet

Ismét munkába állt a szegedi koldusmaffia?

Ismét munkába állt a szegedi koldusmaffia?

2020. február 4., kedd
Ismét munkába állt a szegedi koldusmaffia?

Kedden délelőtt a Dugonics téri szupermarket előtti parkolóban több órán keresztül koldult egy idős asszony, akit mindeközben egy fekete ruhás nő folyamatosan figyelt – tájékoztatta lapunkat egyik olvasónk.

Legutóbb még tavaly nyáron cikkeztünk arról

, hogy az egyik belvárosi utcazenészt fényes nappal verbálisan inzultálta két férfi, akik pénzt követeltek tőle. Az eset csak azért nem fajult tettlegességig, mert egy családapa – karján kislányával – közbelépett. Vélelmezhetően újból munkába állt a szegedi koldusmaffia, amelynek egyik tagja ezúttal a Dugonics téren felügyelte az egyik kéregető hatékonyságát.

–A képen látható szürke kabátos idős asszony reggel kilenc óra körül fel-alá sétálgatott a szupermarket bejáratánál és mindenkitől pénzt kért, amit saját bevallása szerint élelemre gyűjtött. Eközben a bevásárlóközpont ajtaján túlról folyamatosan figyelte őt egy fekete ruhás nő – mesélte lapunknak Péter. Hozzátette, rendszeresen jár bevásárolni a Dugonics téri üzletbe, de korábban még egyszer sem látta ezt a nőt, aki viszont az utóbbi hetekben naponta ott figyel. Péter leírása szerint a kéregető hölgy az öltözködéséből és beszédstílusából nézve nem tűnt hajléktalannak. Az olvasó hozzátette, két órával később ismét betért az áruházba, és a két nő változatlanul folytatta tevékenységét. –Az idős asszony minden alkalommal hangsúlyozta, hogy élelemre kell neki a pénz. Az egyik vásárló vett neki egy kiló kenyeret, amit a nő aztán eltett a zsákjába. A fekete kabátos nő árgus szemekkel figyelte mindezt –fogalmazott Péter.

A Dugonics tér a bázis?

A legelső alkalommal

a Nagyáruház előtt kapták lencsevégre a koldusmaffia tagjait. Akkor videón is sikerült megörökíteni, amint két tagbaszakadt férfi obszcén kifejezésekkel illette az áruház előtti hegedülő utcazenészt.

Pár nappal később

, néhány méterrel arrébb a Dugonics téren tartott értekezletet a hajléktalanokat kifosztó banda.

 

Folyamatosan járőröznek

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság még nyáron közölte, hogy a rendőrség több esetben intézkedett koldulás szabálysértés elkövetése miatt a szegedi belvárosban. A hasonló jelenségek megakadályozása érdekében a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei folyamatos közterületi szolgálatot látnak el a város ezen részén.

Elkapták az egyiket

Tavaly júliusban a rendőrség elfogta és őrizetbe vette a szegedi koldusokat kifosztó banda egyik tagját.

A rendőrség azt írta, a megalapozott gyanú szerint a feltételezett elkövető társaival együtt hónapok óta veréssel fenyegette a sértetteket, amennyiben nem adják át a náluk lévő pénzt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.