Ismét munkába állt a szegedi koldusmaffia?

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kedden délelőtt a Dugonics téri szupermarket előtti parkolóban több órán keresztül koldult egy idős asszony, akit mindeközben egy fekete ruhás nő folyamatosan figyelt – tájékoztatta lapunkat egyik olvasónk.

Legutóbb még tavaly nyáron cikkeztünk arról, hogy az egyik belvárosi utcazenészt fényes nappal verbálisan inzultálta két férfi, akik pénzt követeltek tőle. Az eset csak azért nem fajult tettlegességig, mert egy családapa – karján kislányával – közbelépett. Vélelmezhetően újból munkába állt a szegedi koldusmaffia, amelynek egyik tagja ezúttal a Dugonics téren felügyelte az egyik kéregető hatékonyságát.

–A képen látható szürke kabátos idős asszony reggel kilenc óra körül fel-alá sétálgatott a szupermarket bejáratánál és mindenkitől pénzt kért, amit saját bevallása szerint élelemre gyűjtött. Eközben a bevásárlóközpont ajtaján túlról folyamatosan figyelte őt egy fekete ruhás nő – mesélte lapunknak Péter. Hozzátette, rendszeresen jár bevásárolni a Dugonics téri üzletbe, de korábban még egyszer sem látta ezt a nőt, aki viszont az utóbbi hetekben naponta ott figyel. Péter leírása szerint a kéregető hölgy az öltözködéséből és beszédstílusából nézve nem tűnt hajléktalannak.

Az olvasó hozzátette, két órával később ismét betért az áruházba, és a két nő változatlanul folytatta tevékenységét. –Az idős asszony minden alkalommal hangsúlyozta, hogy élelemre kell neki a pénz. Az egyik vásárló vett neki egy kiló kenyeret, amit a nő aztán eltett a zsákjába. A fekete kabátos nő árgus szemekkel figyelte mindezt –fogalmazott Péter.

A Dugonics tér a bázis?

A legelső alkalommal a Nagyáruház előtt kapták lencsevégre a koldusmaffia tagjait. Akkor videón is sikerült megörökíteni, amint két tagbaszakadt férfi obszcén kifejezésekkel illette az áruház előtti hegedülő utcazenészt. Pár nappal később, néhány méterrel arrébb a Dugonics téren tartott értekezletet a hajléktalanokat kifosztó banda.

 

Folyamatosan járőröznek

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság még nyáron közölte, hogy a rendőrség több esetben intézkedett koldulás szabálysértés elkövetése miatt a szegedi belvárosban. A hasonló jelenségek megakadályozása érdekében a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei folyamatos közterületi szolgálatot látnak el a város ezen részén.

Elkapták az egyiket

Tavaly júliusban a rendőrség elfogta és őrizetbe vette a szegedi koldusokat kifosztó banda egyik tagját. A rendőrség azt írta, a megalapozott gyanú szerint a feltételezett elkövető társaival együtt hónapok óta veréssel fenyegette a sértetteket, amennyiben nem adják át a náluk lévő pénzt.

Előző sztori

Népviseletes bált rendeznek az Agórában

Következő sztori

Ismét véradókat várnak az egyetemre