//

Informatikai duális képzési börzét rendeznek az egyetemen

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Informatikai Duális Képzési Börzét rendez a Szegedi Tudományegyetem február 14-én, pénteken 9 órától a központi épület átriumában.

Első alkalommal rendezi meg az SZTE TTIK Informatikai Intézete a Duális Képzési Börzét február 14-én, pénteken 9 és 13 óra között, amelynek célja, hogy az informatikus hallgatók megismerkedjenek a duális képzés nyújtotta lehetőségekkel, és a duális képzésben részt vevő partner cégekkel. Az eseményen kiállítóként jelen lesznek azon informatikai cégek, amelyek részt vesznek az SZTE TTIK Informatikai Intézet duális képzési programjában. A látogatókat az esemény fő szervezői, az Informatikai Duális Képzési Központ munkatársai fogadják. Az Intézet jelenleg gazdaságinformatikus, programtervező informatikus és mérnökinformatikus BSc és MSc szakokon kínálja a duális képzést 7 ipari partnerrel együttműködve, de folyamatban van a szakok és a partnerszervezetek bővítése.

A börzére várnak minden érdeklődő jelenlegi vagy jövőbeli hallgatót, akik szeretnének tájékozódni a duális képzési formáról, és találkozni azon cégekkel, akiknél elkezdhetik a gyakorlati munkát. Mivel a duális képzési formára legkésőbb az egyetemi tanulmányok második félévének elejéig lehet jelentkezni, elsősorban a 2019 őszén, illetve 2020 tavaszán keresztfélévben tanulmányaikat megkezdő hallgatókat várják, akik már konkrét állásinterjúra is kaphatnak meghívást a jelen lévő cégektől. A börze a jövőbeli felvételizők számára is remek lehetőség, hogy megismerkedhessenek a programmal.

A duális képzés célja a felsőoktatás és a munkaerőpiac igényeinek összehangolása. A képzés során a hagyományosnál lényegesen hosszabb szakmai gyakorlaton vesznek részt a hallgatók, így az elméleti tudás mellett komoly munkaerő-piaci tapasztalatra is szert tesznek. A szorgalmi időszakot a nappali munkarendű hallgatókkal együtt végzik. Míg a vállalati gyakorlati időt a szabadidejükben a szorgalmi időszak alatt, valamint ezt követően a cégnél töltik. A vállalkozással kötött hallgatói munkaszerződés értelmében a képzés teljes idejére hallgatói munkadíjat kapnak a duális képzésben részt vevő hallgatók.

(Forrás: SZTE)

Előző sztori

Vásárhelyi kávézóból lopott mobilt egy sándorfalvi tolvaj

Következő sztori

Látogatási tilalmat rendeltek el a szegedi klinikákon az influenzajárvány miatt

Legutóbbi hasonló cikkek