Sport

Fekete Bálint fél évig nem kézilabdázhat

Fekete Bálint fél évig nem kézilabdázhat

2020. február 14., péntek
Fekete Bálint fél évig nem kézilabdázhat

Térdműtét miatt fél évig nem kézilabdázhat Fekete Bálint, a spanyol Liberbank Cuenca magyar válogatott jobbszélsője.

A MOL-Pick Szeged egykori játékosa a klubcsapatában sérült meg az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság utáni első mérkőzésen. A Cuenca január 30-án a Huesca vendége volt a Spanyol Kupa negyeddöntőjében, és a 12. percben védekezésnél az ellenfél beállója oldalról nekiesett Fekete Bálint térdének. "A magyar szövetség azonnal felajánlotta, hogy mindenben segít, egy ideig úgy is volt, hogy otthon műtenek, de aztán a klubommal közösen azt a döntést hoztuk, hogy Toledóban legyen az operáció" - nyilatkozta lapunknak Fekete Bálint, akit végül szerdán műtöttek meg.

Hozzátette, előző klubja, a MOL-Pick Szeged lehetőséget adott neki, hogy a hosszú rehabilitációt náluk végezze, így amint lehet, hazatér Magyarországra. "A jövőm még nem dőlt el, több megkeresést is kaptam, de a Cuencának opciós joga van" - mondta a jobbszélső. Fekete Bálint azt is elmondta, hogy spanyol csapata kedves gesztussal segítette a gyógyulását: az EHF Kupában az első csoportmeccsük előtt "Animo, Balint", vagyis "Jobbulást, Bálint" feliratú pólóban vonultak fel a játékosok, a mérkőzés végén pedig a vezetőedzőjük azt nyilatkozta, érte nyerték meg a találkozót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.