Hírzóna

Dutyiba került a rendőrök elől menekülő szerb embercsempész

Dutyiba került a rendőrök elől menekülő szerb embercsempész

2020. február 24., hétfő
Dutyiba került a rendőrök elől menekülő szerb embercsempész

A Makói Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatásba helyezte azt a szerb férfit, aki hat illegális határátlépőt próbált meg Ausztriába csempészni - közölte a vádhatóság.

A megalapozott gyanú szerint a férfi február 18-án reggel fél 5 körül lépett be Magyarország területére Szerbia irányából a röszkei autópálya-határátkelőhelyen az általa vezetett személygépkocsival. Ezt követően az autójába felvett négy, magát szírnek, illetőleg két magát egyiptomi állampolgárnak valló személyt. A rendőrök nem sokkal ezután még aznap reggel 7 óra körüli időben intézkedés alá kívánták vonni. A gyanúsított ezt észlelve nagy sebességgel továbbhajtott, gépkocsijából kiszállította az illegális határátlépőket és Tompánál elhagyta az országot.

Az általa szállított személyek egyike sem rendelkezett a magyarországi tartózkodáshoz szükséges feltételekkel, az őket felvevő gyanúsított feladata az volt, hogy az ismeretlen társai által a román-magyar államhatáron átcsempészett személyeket a határ területéről elszállítsa és Ausztriába vigye.

A gyanúsítottal szemben, mivel a rendőri intézkedés alól kivonta magát, elfogatóparancsot adtak ki, amely alapján őt másnap a déli órákban a tompai közúti határátkelőhelyen történő belépésre jelentkezés során elfogták és előállították.

A járási ügyészség a szökés ténye, a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta a letartóztatás egy hónapra történő elrendelését az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban.

A nyomozási bíró az ügyészi indítványnak helyt adva a kényszerintézkedést elrendelte. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a terhelt és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.