//

Duális képzés indul a gazdaságtudományi karon

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A munkaerőpiaci trendekhez igazodva a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara és helyi vállalkozások között létrejött együttműködésnek köszönhetően duális jellegű pénzügy mesterképzést indít az SZTE Gazdaságtudományi Kar 2020 szeptemberétől. A megállapodás lehetővé teszi, hogy a pénzügyi oktatás innovatív és gyakorlatorientált formában valósuljon meg. Jelentkezési határidő február 15-e.

Az SZTE Gazdaságtudományi Kar kiterjedt vállalati kapcsolattal rendelkezik, amely az oktatási és kutatási tevékenységet is magában foglalja. Az oktatás területén viszont új mérföldkőhöz érkeztek, hiszen első alkalommal indítanak duális képzést helyi vállalkozások bevonásával.

Az együttműködés keretében a szegedi Contitech Rubber Industrial Kft. a következő tanévben két pénzügy mesterszakos hallgató fogadását vállalja és szakmai ismereteiknek bővítését kívánja elősegíteni. A GTK hallgatói korábban is vettek részt szakmai gyakorlaton a vállalkozásnál, azonban a duális képzés lehetőséget kínál arra, hogy a hallgatók a mintatantervhez igazodóan az elméleti ismeretek elsajátításával párhuzamosan szerezzenek egyszerre gyakorlati tapasztalatot is a gyakorlati tanterv alapján. Ezáltal nemcsak a hallgatók ismeretei bővülnek, de a hallgatói munkavégzés minősége is magasabb színvonalú lesz – ami a vállalkozás számára kedvez.

Hasonló szándéktól vezérelve a szintén szegedi székhelyű GriffSoft Informatikai Zrt. is együttműködő partnerként fog részt venni a képzésben az Oktatási Hivatal nyilvántartásába való bejegyzést követően. A duális jellegű képzési forma során a felsőoktatási- és munkaerőpiaci igények könnyebben összehangolhatók, továbbá a hallgatók tanulmányaik során amellett, hogy magas színvonalú elméleti tudást sajátíthatnak el, gyakorlatorientált, releváns szakmai tapasztalattal rendelkező munkaerőpiacra lépőkké válnak. Duális hallgatóként, a megszerzett versenyképes tudás és a kiépített kapcsolati tőke birtokában a jövőbeni elhelyezkedési lehetőségeik is javulnak.

A képzésre való jelentkezés esetén a pályázóknak felvételi elbeszélgetésen kell részt venniük nemcsak a GTK felvételi bizottsága előtt, hanem a vállalati partnerek által szervezett személyes meghallgatáson is.

(Forrás: SZTE)

Előző sztori

Fidesz: A határkerítés nélkül rosszabb biztonsági helyzetben lenne Szeged

Következő sztori

Bodó Richárd: Alkalmas a csapat a kitűzött célok elérésére