Sport

Csúcsrangadót játszik a PSG ellen a MOL-Pick Szeged

Csúcsrangadót játszik a PSG ellen a MOL-Pick Szeged

2020. február 15., szombat
Csúcsrangadót játszik a PSG ellen a MOL-Pick Szeged

A kézilabda Bajnokok Ligája (BL) forduló rangadójára készül a MOL-Pick Szeged a PSG ellen. A vasárnap esti meccs végére kiderül, melyik csapatnak marad esélye az utolsó két fordulóban a csoport első helyéért harcolni.

Nyolcadszor találkozik hivatalos mérkőzésen a MOL-Pick Szeged és PSG. Az első "randevú", még a City kupában volt 1997-ben, akkor a nyolcaddöntőben mindkét csapat hozta a hazai meccsét, de a Szeged otthon két góllal többet dobott (24-19, 26-19) és továbbjutott. A következő találkozásra 20 évet kellett várni, akkor már a BL negyeddöntőben mérkőzött meg a két csapat és ugyan a Párizs nyerte az első, szegedi mérkőzést (27-30), de a visszavágón a hajrában a Pick továbbjutásra állt, végül azonban meg kellett elégedniük a döntetlennel (30-30). A következő kiírásban a csoportkörben játszottak egymás ellen, minimális különbség volt mindkét meccsen a két csapat között, Párizsban két góllal nyert a PSG (33-31), a Szeged pedig egy góllal (33-32) az Újszegedi Sportcsarnokban.

Ősszel Párizsban

a szegedieknek sokáig esélyük volt akár a meccset is megnyerniük, de a második játékrészben hullámvölgybe kerültek és 13 perc alatt 1 gólt dobtak, ami megpecsételte a sorsukat és 30-25-re kikaptak. Összesítésben 3-3 győzelem mellett 1 döntetlen a két csapat örökmérlege.

- Amikor idegenben játszottunk, nem tudtunk olyan nagy ellenállást mutatni, ami győzelemre vezethetett volna. Nem volt bennünk az az akarat, hogy azt a meccset megnyerhetjük. Ha most mindannyian hiszünk abban, hogy nyerhetünk, akkor nagy esélyünk van a győzelemre. Itthon, ebben a légkörben, amit a közönségünk teremt, képesek vagyunk a nagyszerű és eredményes játékra. Célunk a győzelem, és az, hogy továbbra is harcban legyünk a csoportelsőségért.- nyilatkozta a szezon előtt Párizsból Szegedre igazolt Luka Stjepancic a klub hivatalos oldalán. A Szeged az idei első BL mérkőzésén kisebb meglepetésre 26-26-os döntetlent játszott az Aalborg ellen. Ősszel idegenben magabiztosan verték a dánokat múlt hét szombaton viszont az utolsó másodpercben mentettek pontot. Ezzel egyébként tovább írtak egy fantasztikus rekordot is: 2017 december 2-án, a Plock ellen elszenvedett vereségük óta nem kaptak ki hazai pályán a BL-ben. Ezt, a meccs napján már 806 napja tartó sorozatot folytatnák a francia sztárcsapat ellen. A hétvégi BL meccs után sokat nem pihenhettek a szegediek, a Budakalász ellen volt egy bajnokijuk, amit 41-17-re megnyertek. - Kevés időnk van az edzésre, rengeteg meccset játszunk. Nem nagyon tudunk haladni, de ez nem csak ránk igaz, ez látszott az első meccsen a PSG-nél és a Barcelonánál is. Most a legfontosabb feladatunk, hogy ismét összekoordináljuk a csapatot, erre helyezzük a legfontosabb hangsúlyt. Egy nagy csapat érkezik Szegedre, de mi is ebbe a kategóriába soroljuk magunkat. Az a legfontosabb, hogy visszatérjünk a szintünkre, és akkor mindenkivel fel tudjuk venni a versenyt, mindenki ellen meg tudjuk nyerni a meccset.- mondta a vasárnap 17 órakor kezdődő meccsről Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője.

Pastor kiemelte, hogy a kulcs a védekezés lesz, ha azt jól és jó ritmusban oldja meg a csapat, akkor lehetőségük lesz indítani és gyors gólokat szerezni. Hangsúlyozta, hogy a hibák számát minimalizálni kell, mivel a franciák könyörtelenül kihasználnak minden apró megingást. Hozzátette, hogy nem egyszerű játszani a PSG ellen, mivel a keretükben minden játékos váratlan dolgokra képes egy-egy helyzetben. A PSG az előző BL fordulóban a Celje vendége volt, az esélyeknek megfelelően nyertek 33-29-re, majd szerdán ők is játszottak egy bajnokit az Aix ellen idegenben, amit 38-28-as sikerrel zártak. A szezonban mindössze két vereséget szenvedtek, mindkétszer a Barcelona verte őket a Bajnokok Ligájában. A BL csoportban mindkét csapatnak 18 pontja van, a listavezető Barcelona mögött 2 ponttal vannak lemaradva, a negyedik Aalborg 7 ponttal van mögöttük, azaz az már biztos, hogy a harmadik helynél egyikük sem végezhet hátrébb. Az első helyre viszont csak akkor marad esélye bármelyiküknek is, ha megnyeri a vasárnap 17 órakor kezdődő meccset.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.