Sport

Ötgólos vereséget szenvedett a Pick Párizsban

Ötgólos vereséget szenvedett a Pick Párizsban

2019. szeptember 22., vasárnap
Ötgólos vereséget szenvedett a Pick Párizsban

A MOL-Pick Szeged 30-25-re kikapott a Paris Saint-Germain otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában, vasárnap.

Velux EHF Férfi Kézilabda Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló, B csoport:

Paris Saint-Germain (francia) - MOL-Pick Szeged 30-25 (16-14)

A szegedi keretből az izlandi Stafan Sigurmannsson és a horvát Alen Blazevic hiányzott sérülés miatt, a hazaiaknál pedig a dán Mikkel Hansen nem játszott. Több mint öt perc elteltével, háromgólos hátrányban született a vendégek első találata, ám ettől olyannyira lendületbe kerültek, hogy a 17. percben már ők vezettek 9-8-ra. A folytatásban Nikola Karabatic vezérletével fordított a PSG, a szünetben pedig 16-14 volt az állás. A második félidő elején megint a vezetésért támadhatott a Szeged, ám a spanyol irányító, Joan Canellas két hibája után elhúztak a párizsiak és eldöntötték a mérkőzést. A vendégek többet hibáztak, sok labdát eladtak, és 13 perc alatt csak egyszer voltak eredményesek, eközben a hazaiak hat gólt dobtak. A francia bajnokcsapat a hajrában magabiztosan őrizte előnyét, és két vereség, illetve egy döntetlen mellett negyedszer győzte le a Szegedet. A mezőny legeredményesebb játékosa Nikola Karabatic volt nyolc találattal, a norvég Sander Sagosen öt gólt szerzett. A túloldalon Bodó Richárd volt a legeredményesebb öt góllal. A Szeged jövő szombaton a német Flensburgot fogadja, a Telekom Veszprém pedig vasárnap a Montpellier HB otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében.

Paris Saint-Germain (francia) – MOL-PICK SZEGED 30–25 (16–14)

Férfi kézilabda, VELUX EHF Bajnokok Ligája, A csoport, 2. forduló. Párizs, Stade Pierre de Coubertin, 2 ezer néző. Vezette: Nikolov, Nacsevszki (macedónok).

PSG:

Gérard – Kounkoud 2, Rémili 5/1, Sagosen 4, L. Karabatic 2, N. Karabatic 8, Nahi 4/1.

Csere:

Corrales (kapus), H. Toft, E. du Rietz 1, Syprzak 3, V. Morros, Abalo 1.

Vezetőedző:

Raúl González.

MOL-PICK SZEGED:

Mikler – Radivojevics 4/2, Maqueda 5, Gaber 1, Bánhidi 3, Källman 1, Bombac 2.

Csere:

Alilovic (kapus), Bodó 6, Canellas 1, Kaspárek, Stepancic 1, Henigman, Zsitnyikov 1, Sostaric.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Hétméteres:

4/2, ill. 2/2.

Kiállítás:

6, ill. 6 perc. https://www.facebook.com/szegedma/videos/395454297829370/ MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.