Hírzóna

Cseh embercsempészt fogtak a csongrádi zsaruk

Cseh embercsempészt fogtak a csongrádi zsaruk

2020. február 20., csütörtök
Cseh embercsempészt fogtak a csongrádi zsaruk

Egy cseh állampolgárságú férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás Csongrád megyében, aki a gyanú szerint két határsértőnek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépéséhez - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A kiszombori határrendészeti kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei február 20-án 2 óra körül Szeged külterületén igazoltattak egy külföldi honosságú személyautót, amelynek cseh állampolgárságú sofőrje a megalapozott gyanú szerint nem sokkal korábban két szír határsértőnek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépéséhez. A nyomozók a gépkocsit vezető férfit előállították a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás. Kihallgatását követően a rendőrök őrizetbe vették, és az illetékes ügyészségen előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására. Az illegális migránsokat a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.