Sport

Bodó Richárd: Alkalmas a csapat a kitűzött célok elérésére

Bodó Richárd: Alkalmas a csapat a kitűzött célok elérésére

2020. február 8., szombat
Bodó Richárd: Alkalmas a csapat a kitűzött célok elérésére

Vállsérülése miatt az őszi idény végét és az Európa-bajnokságot is kénytelen volt kihagyni Bodó Richárd. A MOL-Pick Szeged átlövője a kényszerpihenő után ereje teljében várja a tavasz első BL-mérkőzését.

A válogatott decemberi felkészülési mérkőzése után azt mondta, hogy jobbnak látja kihagyni az Európa-bajnokságot, mert bár sokat javult a válla, de kockázatos lenne még erőltetni a játékát. Jót tett az óvatosság?

Ha nem is örömmel, de az orvosokkal egyeztetve a legjobb döntést hoztuk meg. Elképzelhető, hogy hosszabb-rövidebb ideig pályán lehettem volna, de a rásérülés veszélye miatt nem lett volna értelme kockáztatni. Fokozatosan kezdtem terhelni és két hete teljes értékű munkát tudok vele végezni. A hosszabb kihagyást még érzem, erősítenem kell még a vállamat, de nem zavar a játékomban és ez a legfontosabb.

Két bajnokival melegítettek a Bajnokok Ligájára, Csurgón és Komlón. Milyennek érezte a csapatot?

Szombaton indultunk Szegedről és kedden késő este értünk haza. Fárasztó volt ez a néhány nap, a két meccs és az utazás mellett természetesen edzettünk is. Nem éreztem különösebb problémát, bár az is igaz, hogy nem is ezek voltak a szezon legnehezebb meccsei. A győzelem volt a legfontosabb mindkét alkalommal, amit biztosan hoztunk is. Külön örültem neki, hogy én is élveztem a játékot, ami még jól is esett a kihagyás után.

– Folyamatosan figyeltem a válogatott meccseit az Európa-bajnokságon és természetesen több csapattársammal is tartottam a kapcsolatot. Nagyon furcsa volt itthonról nézni őket, ilyen még nem volt, amióta én is válogatott vagyok. Fantasztikus volt látni a srácokat. Talán csak a svédek és portugálok elleni vereség miatt van hiányérzetem, de a jövő benne van a csapatban. Örömmel láttam, hogy a posztomon Szita Zoli és Ligetvári Patrik is jó teljesítményt nyújtott és nagyon remélem, hogy a visszatérésemmel csak erősödünk itt is.

A tavaszi rajt előtt évek óta a legnagyobb kérdés, hogy mennyire tud összeállni a csapat az aktuális világverseny után. Kell most aggódni emiatt?

Nem érzem, hogy gond lenne most ezzel, egyben vagyunk. Talán ilyen szempontból még jót is tett az a néhány együtt töltött nap, összerázódtunk és várjuk a komolyabb feladatokat. A horvát, spanyol és szlovén csapattársaim, akik a helyosztó meccseken is érdekeltek voltak, kicsit több pihenőt kaptak és a két bajnokin is igyekezte pihentetni őket a szakmai stáb.

Ezek alapján kellő önbizalommal várhatják az Aalborg elleni idei első BL-mérkőzést.

Ez így van, ugyanakkor azt nem szabad elfelejteni, hogy a dánok okozhatnak meglepetést. Kevés idő volt a közvetlen felkészülésre, csak három napunk maradt rá, de abba sikerült belesűrítenünk mindent. Úgy gondolom, hogy rajtuk lesz a kisebb teher a meccsen, így biztosan bátran fognak játszani. Nekünk nagyon kell figyelnünk a lerohanásokra és arra, hogy előszeretettel alkalmazzák a hét a hat elleni játékot. Ha ezt sikerül megfognunk, akkor az őszihez hasonló sikert érhetünk el.

Milyen tavaszt vár a Szegedtől idén?

A csapatunk alkalmas arra, hogy elérjük a kitűzött célokat. Nem véletlenül sorolnak a Final Four-esélyes gárdák közé és hazai sorozatokban is jó esélyünk van az aranyéremre. Tavaly is így indultunk neki, de mindenki látta, hogy elég két alkalommal rossz 10 percet produkálnunk és minden álmunk szertefoszlik. Ha tudunk ebben fejlődni, akkor nagyon hosszú, júniusig tartó szezonunk és eredményes évadunk lesz.

Szombaton 18 órától az Aalborg ellen az Újszegedi Sportcsarnokban folytatja a Bajnokok Ligája-szereplést a MOL-Pick Szeged. Az A-csoport 4. helyén álló dánok ellen ősszel idegenben 35–28-ra nyert a Szeged, akik táblázat 2. helyéről várják a tavaszi BL-rajtot. Bánhidiék múlt hét vasárnap Csurgón már lejátszották idei első tétmeccsüket, ahol ugyan szoros meccsen, de végig vezetve nyertek 26–23-ra, majd kedden Komlón, idei második tétmeccsükön magabiztosan nyertek 33–23-ra.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.