Közélet

Adómentességet kapnak a méhészek

Adómentességet kapnak a méhészek

2020. február 21., péntek
Adómentességet kapnak a méhészek

Történelmi lépéssel segíti az agrártárca a méhészetek munkáját, az eladott termékek után személyi jövedelemadó-mentességet kapnak az ágazat szereplői. Az intézkedést a kormány klíma- és természetvédelmi akciótervéhez kapcsolódóan vezeti be az Agrárminisztérium. A tárca emellett kiemelt figyelmet szentel az öntözésfejlesztésnek és az erdősítésnek is. A különböző telepítési programok mellett vállalják, hogy minden magyar újszülött után tíz fát ültetnek az országban - olvasható a Magyar Nemzet összeállításában.

Az erdősítés, az öntözésfejlesztés és a méhészek támogatása is fontos helyet kap a klímavédelem érdekében tett lépések között – jelentette be tegnap Nagy István. Az agrárminiszter közölte: a teremtett környezet védelme mindannyiunk érdeke és felelőssége, ezért a tárca a kormány klíma- és természetvédelmi akcióterve mellett további intézkedésekkel segíti e célok elérését. Mivel méhek nélkül nincs élet a bolygón, ezért elengedhetetlen a beporzó rovarok védelme és a méhészetek ösztönzése. A kormányzat új klímapolitikájához kapcsolódóan ezért az ágazat szereplői korábban nem látott támogatásban részesülhetnek, Nagy István tájékoztatása szerint ugyanis a jövőben a méhészeti termékek értékesítése személyi jövedelemadó-mentes tevékenység lesz. – Az Agrárminiszté­rium tisztában van a méhészeti ágazat stratégiai jelentőségével, ezért próbálja minden eszközzel segíteni a méhészek lelkes, kitartó munkáját. Hiszen erős magyar méhészeti ágazat nélkül nincs erős hazai mezőgazdaság – fogalmazott a tárcavezető. Majd megjegyezte: ez egy történelmi bejelentés, hiszen adómentességet Magyarországon utoljára 245 évvel ezelőtt kaptak a méhészek. Emlékeztetett arra is, hogy a múlt évben egy új támogatási struktúrát vezettek be az ágazatban, a méhészek minden méhcsalád után közvetlen támogatásban részesülhetnek. A juttatást ebben a hónapban igényelhetik az érintettek, máig összesen 6500 méhész nyújtotta be a kérelmét. Emellett újra benyújtható a méhészeti nemzeti programra vonatkozó támogatási igény is, az uniós és hazai támogatás keretösszege mintegy 1,8 milliárd forint. További részletek

ITT

olvashatók.

(Kiemelt kép:Kurucz Árpád)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.