Közélet

A vállalkozásoknak segít a magyar multiprogram

A vállalkozásoknak segít a magyar multiprogram

2020. február 5., szerda
A vállalkozásoknak segít a magyar multiprogram

Elsősorban kis- és középvállalkozásoknak segít a magyar multiprogram, amelyről szerdán tartott tájékoztatót Miskolcon az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. (IFKA), és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (Bokik).

A rendezvényt megelőzően Szepesi Balázs gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár újságíróknak azt mondta: a program segíti a nagy növekedésű, innovatív és exportképes termékeket, illetve szolgáltatásokat előállító vállalkozások további fejlődését. A magyar multiprogramot az elmúlt évben hozta létre a kormány azért, hogy a legnagyobb növekedésű vállalkozásoknak adjanak segítséget. Azt szeretnék, ha sok „magyar multi lenne” – fogalmazott. A helyettes államtitkár elmondta: a programra azon cégek jelentkezhetnek, amelyek korábban már komoly eredményeket értek el, és sikeres pályázat esetén jelentős szakmai és pénzügyi támogatást kaphatnak. Bihall Tamás, a Bokik elnöke elmondta: a program a vállalkozások gazdasági növekedési potenciálját segíti, átfogó vállalati diagnosztika keretében azonosítják a kiválasztott vállalkozások fejlesztési szükségleteit és készítenek számukra személyre szabott fejlesztési terveket. Megemlítette: cél az is, hogy a kis- és középvállalkozások növekedjenek, ez a program ezt is szolgálja, a cégek egyedi fejlesztési terveik alapján eszköz- és technológiafejlesztéshez kapcsolódó, vissza nem térítendő pénzt kaphatnak.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.