A migráció szervezői minden módszert bevetnek a folyamatok irányításáért

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Zákány, 2015. szeptember 20. Rendőrök kísérik a Horvátországból érkezett illegális bevándorlókat a gyékényesi vasútállomásra Zákány térségében 2015. szeptember 20-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán

A migráció szervezői minden módszert, technikát bevetnek a folyamatok irányítása érdekében – mondta Földi László, az Információs Hivatal volt műveleti igazgatója az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.

A migráció terén évek óta nem változik a metódus, ez egy “állóháború”, amelyből lassan el kellene mozdulni – fűzte hozzá. Az illegális bevándorlás okozta állandó kitettség, fenyegetettség nem vezet jóra, ráadásul az érkezőket is megtévesztik, mivel indulásra biztatják és azzal hitegetik őket, hogy az ellenállás megtörik majd és eljutnak a választott országba – mondta.

Pontosan nem lehet tudni, hogy kik állnak a migrációs folyamat mögött – mondta, megjegyezve, hogy szerinte felderíthető szervezetekről van szó. A szakértő szerint az állóháború leggyorsabb megoldása az lenne, ha felderítés révén felszámolnák a háttér irányító szervezeteket. Hozzátette: a törvény lehetőség ad arra, hogy elítéljék azt, aki illegalitásra, bűncselekményre szólít fel, buzdít másokat.

A szakértő kitért a hírek szerint a szerb-horvát határ felé tartó migráns csoportra is; azt mondta, a magyar határvédelem erősségét jelzi, hogy a szerb-magyar határnál történtek után ezúttal már a csoportok máshol próbálkoznak.

 

Előző sztori

Márciusban rendezik Szegeden a Rekamié kamaraszínházi fesztivált

Következő sztori

Huszonkettedik alkalommal értékel a miniszterelnök

Legutóbbi hasonló cikkek