Sport

A helyzetek megvoltak, csak a gól hiányzott

A helyzetek megvoltak, csak a gól hiányzott

2020. február 10., hétfő
A helyzetek megvoltak, csak a gól hiányzott

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia több mint egy félidőt emberelőnyben játszva gól nélküli döntetlent ért el hazai pályán a Gyirmót ellen a Merkantil Bank Liga 23. fordulójában.

A Merkantil Bank Liga második tavaszi fordulójában hazai pályán fogadta a tizenharmadik Szeged-Csanád GA a feljutásra pályázó Gyirmótot. A csípős hideg ellenére több mint kétezer néző látogatott ki a Szent Gellért Fórumba, beállítva ezzel a forduló nézőcsúcsát. Az első lehetőségre bő negyedórát kellett várni, ekkor Deák indításával Kóródi lépett volna ki, akit azonban Széles hátulról lerántott egy sárga lapért cserébe. A tizenhatos sarkától járó szabadrúgást Gajdos tekerte kapura, Rusák nagyot vetődve szögletre paskolta a labdát.

Rusák bravúrjai pontot értek a Gyirmótnak (Fotó: Kovács Ferenc)

Pár perccel később Kóródi próbálkozott a büntetőterületen kívülről, lövése nem okozott gondot a gyirmóti hálóőrnek. Fél óra telt el a mérkőzésből, amikor feljegyezgettük a félidő legnagyobb szegedi helyzetét: Kuti és Zvara jobboldali összjátéka után utóbbi beadta a labdát, Kóródi pedig senkitől sem zavartatva a kapu mellé fejelte. A játékrész hajrájához érve átvette az irányítást a Rába-parti együttes: előbb Tóth lövését kellett bravúrral hárítania Takácsnak, majd Széles szöglet utáni fejesét tolta ki reflex mozdulattal a fiatal hálóőr. A 43. percben tíz főre fogyatkozott a Gyirmót, miután Széles szándékos kezezésért megkapta második sárga lapját.

Széles egy félidő alatt begyűjtött két sárga lapot (Fotó: Kovács Ferenc)

A második félidőben egészen az 59. percig kellett várni az első lehetőségre: Kuti beadását Hudák mellécsúsztatta. Egy perccel később két újoncot avatott a Szeged-Csanád GA: Miroslav Grumics Gajdos Zsoltot, míg Dobronoky Viktor Hudák Martint váltotta. A kettőscserétől új lendületet kapott a hazai együttes. A 63. percben óriási esély adódott a vendéglátó előtt, amikor Kuti került lövőhelyzetbe a tizenhatoson belül, ám a jobbhátvéd addig várt, amíg a kimozduló kapus elhalászta előle a labdát.

Keserédes debütálás

„Nagyon jól éreztem magam a pályán. Sokkal jobb hazai közönség előtt pályára lépni, nagyon nagy erőt adtak a szurkolók és a kilátogató családtagjaim, barátaim. Egy picit elkeserít az eredmény, mert győzni szerettem volna. Kicsit többet is hozzátehettem volna a játékhoz, de elsőre úgy érzem, hogy nem volt rossz. Köszönöm az edzőnek a bizalmat!” – értékelte saját teljesítményét Dobronoky Viktor, a Szeged-Csanád GA 17 éves debütánsa.

A 70. percben Grumics látványos csukafejese épphogy csak mellé ment, a dolog szépséghibája, hogy lesállás előzte meg a helyzetet. Tíz perccel a vége előtt Mohl tanári beadására megint csak Grumics érkezett, de a rutinos támadó ezúttal sem találta el a kaput. A szegediek nagy erőket mozgósítottak a győzelem megszerzése érdekében, de nem tudtak betalálni, így a Haladás elleni mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is gól nélküli döntetlent játszottak. –Mindent megtettünk, hogy megnyerjük a meccset – kezdte mérkőzés utáni értékelését Joao Janeiro, a szegediek vezetőedzője. –Győzelmet érdemeltünk volna, de sajnos nem szereztünk gólt. Nagyon tetszett a játékosaim bátor hozzáállása, hiszen egy olyan játékrendszerben futballoztunk, ami a Gyirmót ellen kifejezetten kockázatos – összegzett a tréner. A Szeged-Csanád Grosics Akadémia február 16-án, vasárnap 14 órakor a Siófok vendége lesz.

Merkantil Bank Liga 23. forduló Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Gyirmót FC Győr 0–0

Szeged, Szent Gellért Fórum, 2000 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Tőkés Róbert, Szilágyi Norbert).

Szeged-Csanád GA:

Takács – Jovanovic, Moga, Deák, Mohl, Zvara, Hudák M. (Dobronoky, 60.), Kóródi (Bitó, 67.), Kuti, Germán, Gajdos (Grumic 60.).

Vezetőedző:

Joao Janeiro.

Gyirmót:

Rusák – Nagy P., Tóth B., Széles, Szabó L. (Majer Á., 82.), Vass Á., Hudák D., Zeke, Villám ,Herjeczki (Heffler, 70.), Májer. (Németh B., a szünetben).

Vezetőedző:

Csertői Aurél.

Kiállítva:

Széles (43.).

A mérkőzés összefoglalója:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.