Közélet

A digitális képességfejlesztés Csongrád megye hosszú távú, gazdasági érdeke

A digitális képességfejlesztés Csongrád megye hosszú távú, gazdasági érdeke

2020. február 12., szerda
A digitális képességfejlesztés Csongrád megye hosszú távú, gazdasági érdeke

A legismertebb IT cégek gyakorlatát mutatták be nemzetközi szakemberek előtt Csongrád megyében.

A gazdaság fejlesztését célzó, regionális kezdeményezésekkel ismerkedtek Csongrád megyei és nemzetközi szakemberek az Interreg Europe program keretében, Ópusztaszeren. A találkozón, amelynek házigazdája a Csongrád Megyei Önkormányzat volt, a TRINNO projektben együttműködő szlovén, olasz, ír, és magyar partnerek vettek részt. A két napos fórumon olyan megoldásokkal ismertették meg egymást, amelyek a saját térségükben előnyös megoldásnak számítanak a gazdaság élénkítésében, a munkaerőhiány kezelésében.

Csongrád megye a digitális képességek fejlesztését tekinti lehetséges kitörési pontnak, ezért ennek jeles példáit mutatták be a külföldi partnerszervezetek képviselőinek. A Creativ_IT közösség képviseletében Knezevics Viktor tartott előadást. A BP Hungary országigazgatója a cég nemzetközi viszonylatban is példának számító kezdeményezését ismertette, amelynek lényege, hogy támogatják a digitális képességek minél korábbi fejlesztését. Már gyermekkorban elkezdik a programot, amelynek célja, hogy a digitális kompetencia folyamatosan fejlődőn a térségükben. Programjuk eredményei azt igazolják, hogy ezzel a befektetéssel egy adott terület hosszú távon képessé válhat arra, hogy versenyképes opcióként számolhassanak vele az IT cégek. A közösségnek olyan hazai és nemzetközi tekintéllyel rendelkező informatikai cégek és vállalkozások a tagjai, mint például az EPAM, az Evosoft, illetve a PC Trade Systems. A szakmai nap másik vendége Szabó Márton volt. A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgató-helyettese előadásában azt mutatta be, hogy milyen előnyös tulajdonságai vannak Csongrád megyének a befektetők szempontjából. A megyei önkormányzat új vezetése elkötelezett az iránt, hogy a megye településeit segítse a szakmai munkájával. Ennek egyik formája lehet a befektetés-ösztönzés is, mely szintén megjelenik a TRINNO projekt akció témái között. Az előadások szünetében azzal a céllal folytatott személyes egyeztetést Szabó Mártonnal Gémes László, a Csongrád Megyei Önkormányzat elnöke, illetve Csáki Béla, alelnök, hogy a két intézmény közti szorosabb kapcsolat kiépítésének konkrét lépéseit meghatározzák.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.