Közélet

Új épülettel bővül a Csongrád Megyei Levéltár

Új épülettel bővül a Csongrád Megyei Levéltár

2020. január 15., szerda
Új épülettel bővül a Csongrád Megyei Levéltár

A Magyar Nemzeti Levéltár Csongrád Megyei Levéltárajanuár 22-én, szerdán – a Magyar Kultúra Napján – 14 órakor ünnepélyes keretek között avatja fel újonnan kialakított Kálvária sugárúti raktárépületét.

ASzegeden őrzött történeti értékű

iratanyag átköltöztetése a tavalyi évben megtörtént. A beruházás révén egy, a 21. század elvárásaihoz igazodó, a levéltárszakmai kívánalmakat is kielégítő raktárépületet adnak át, amelynek költségeit döntően a kormányzati büdzsé fedezte, ezen felül azonban a Magyar Nemzeti Levéltár saját költségvetéséből 100 millió forintot különített el erre a célra. A korábban működtetett három levéltári raktár összterülete2077,40 m²volt, míg az új raktárépület hasznos alapterülete3274,92 m².Ez azt jelenti, hogy1197 m²-rel növekedettaz MNL Csongrád Megyei Levéltáránakraktárkapacitása. Program:

A vendégeket köszönti:

Dr. Biernacki Karol, az MNL Csongrád Megyei Levéltárának igazgatója

Beszédet mond:

Dr. Latorcai Csaba, az EMMI közigazgatási államtitkára Dr. Szabó Csaba, a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgatója

Az épületet megáldja:

Dr. Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.