Továbbra is undorító a csapvíz Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Korábban többször is cikkeztünk már arról, hogy sárgás, olykor zavaros víz folyik a szegedi csapokból. A probléma továbbra is fennáll, ezúttal a Szegeden láttam Facebook-csoportban panaszkodtak a szegediek.

Korábban a belvárosban élő több olvasónk is jelezte, hogy ivásra, főzésre alkalmatlan víz folyik a csapból. Van, aki kénytelen ásványvízből főzni teát, mert a zavaros, sárgás, nyálkás víztől korábban már hasmenése volt, ezért nem mer kockáztatni. Legutóbb szeptemberben küldtek megdöbbentő fotót szerkesztőségünkbe, akkor egy férfi arról panaszkodott, hogy nyolcnapnyi távollét után ez fogadta a lakásában:

Ezúttal a Szegeden láttam Facebook-csoportba posztoltak egy bejegyzést, amelyben a szerző szintén a víz minőségére panaszkodik. A fotón jól kivehető, hogy sárgás víz áll a fürdőkádban. Habár a kommentelők nagy része a fürdőkád típusával foglalkozott, többen is megjegyezték, hogy hasonló problémával szembesülnek saját lakásaikban.

Tavaly négyrészes cikksorozat keretein belül vizsgáltuk a csapvíz kifogásolható minőségének okait. Akkor egy vízügyi szakembertől megtudtuk, hogy a szegedi csapvíznek alapvetően magas az oldottanyag-tartalma. A tisztítási folyamat során megváltozik a víz kémiai állapota, és ettől lesz a feketés zavarodást a folyadékban. A kellemetlen szaghatás pedig az ammóniummentesítés – vagyis a tisztítási munkálatok – mellékhatása.

Előző sztori

Javában zajlik a Vértói út takarítása

Következő sztori

Börtönőrt akart megvesztegetni egy rab, két évre ítélték Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek