Közélet

Szegedi kutyatündérmese: hajléktalantól került új gazdához Kokó

Szegedi kutyatündérmese: hajléktalantól került új gazdához Kokó

2020. január 17., péntek
Szegedi kutyatündérmese: hajléktalantól került új gazdához Kokó

Egy, a Mars téren gyakran látható hajléktalan férfitől került új otthonba a fekete négylábú. Az örömhírt a Tappancs Állatvédő Alapítvány tette közzé.

Híresztelések szerint azé a férfié lehetett az eb korábban, aki nyakmerevítőben koldult a Mars téren, illetve a Kárász utcán is. Évekkel ezelőtt városszerte panaszkodtak arra, hogy szinte hetente másik kutyával látták a férfit, ám ő azt állította, nem adja el a kutyákat, hiszen szereti az állatokat és jobban viseli így a körülményeit, már csak azért is, mert

adakozóbbak a járókelők

, ha kutyával látják. Néhány évvel később ugyanezt a férfit egy nézeteltérés következtében késsel hátba szúrták, de a támadást túlélte. Úgy tűnik azonban, egy kutyának sikerült megmenekülnie a zűrös hajléktalantól. A Tappancs posztja szerint hosszú időbe telt, mire új gazdára lelt.

Sokan negatívumként élték meg Kokó bekerülését, azt gondolták, hogy fekete kutyaként örökre a menhely fogságában ragad, és a rácsok mögött fogja leélni hátralévő életét. Volt olyan is, aki szerint a

hajléktalan úr mellett jobb élet várt volna rá, mint a menhelyen – írják a bejegyzésben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.