Közélet

Koldusmaffia: cukiság faktorral pöröghet a biznisz

Koldusmaffia: cukiság faktorral pöröghet a biznisz

2019. július 16., kedd
Koldusmaffia: cukiság faktorral pöröghet a biznisz

Van olyan hajléktalan, aki háromszor annyi pénzt kap, ha kutyával koldul. Ezt használhatja ki a koldusmaffia, melyről elismerte a rendőrség is: velük összefüggésbe hozható az a férfi, akit őrizetbe vettek a múlthéten.

"Mindenki futott már bele kutyával kolduló hajléktalanba" – kezdte olvasói levelét Ilona. "Azzal nincs is gond szerintem, ha valaki utcára kényszerül és van egy négylábú társa. Rengeteg olyan embert láttam már, aki annak ellenére, hogy nincstelen, a kutyájának próbál mindent megadni lehetőségeihez mérten" – vázolta fel álláspontját.

"Az viszont nagyon fájdalmas, mikor azt látom, hogy némelyiknél hetente vagy kéthetente másik kutya van. Ki tudja, mi lehet azzal a sok kutyával, amit folyton cserélgetnek" – írta.

Egy, a Kárász utcán kéregető férfi szerint jellemzően azért van kutyája több hajléktalannak, mert ha látják náluk az ebet, nagyobb eséllyel adnak nekik pénzt.

"De nem mindegy, hogy a kapott pénzt ki mire költi. Van, akinek választása sincs, mert elveszik tőle" – mondta. A hajléktalan állítja: azok a kutyák, akik hetente cserélődnek, nem a hajléktalanok saját kutyái. "Innen-onnan szedik össze őket. Van, hogy elhozzák Kecskemétről a kutyát. Persze senkinek sem hiányzik, így fel se tűnik, hogy elhozzák akár 100 kilométerről" – számolt be.

"Nekem nincs kutyám és sose koldultam kutyával. Vagyok annyira önző, hogy magamra szívesebben költöm azt a kevés pénzt is" – fogalmazott. Korábban a sajtóban megjelent, egy hajléktalantól vették el két kutyáját a Dél-Alföldi Állatvédőrség munkatársai, mert annyira rossz állapotban voltak: féregtelenítésre és további orvosi ellátásra volt szükségük. Az akkor megszólaló hajléktalan szerint háromszor annyi pénzt kap a járókelőktől, ha kutyával koldul. Megírtuk: az elmúlt napokban

eljárás indult

egy férfi ellen bűnszövetkezetben elkövetett rablás miatt. A rendőrség szerint a férfi összefüggésbe hozható a

koldusmaffiával

, mellyel több cikkben foglalkoztunk korábban, például akkor, mikor ketten majdnem nekimentek egy, a kislányát karjaiban tartó férfinak, aki a

maffiózók által inzultált koldus védelmére kelt.

Kiemelt képünk illusztráció.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.