Koldusmaffia: cukiság faktorral pöröghet a biznisz

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Van olyan hajléktalan, aki háromszor annyi pénzt kap, ha kutyával koldul. Ezt használhatja ki a koldusmaffia, melyről elismerte a rendőrség is: velük összefüggésbe hozható az a férfi, akit őrizetbe vettek a múlthéten.

“Mindenki futott már bele kutyával kolduló hajléktalanba” – kezdte olvasói levelét Ilona. “Azzal nincs is gond szerintem, ha valaki utcára kényszerül és van egy négylábú társa. Rengeteg olyan embert láttam már, aki annak ellenére, hogy nincstelen, a kutyájának próbál mindent megadni lehetőségeihez mérten” – vázolta fel álláspontját.

“Az viszont nagyon fájdalmas, mikor azt látom, hogy némelyiknél hetente vagy kéthetente másik kutya van. Ki tudja, mi lehet azzal a sok kutyával, amit folyton cserélgetnek” – írta.

Egy, a Kárász utcán kéregető férfi szerint jellemzően azért van kutyája több hajléktalannak, mert ha látják náluk az ebet, nagyobb eséllyel adnak nekik pénzt.

“De nem mindegy, hogy a kapott pénzt ki mire költi. Van, akinek választása sincs, mert elveszik tőle” – mondta. A hajléktalan állítja: azok a kutyák, akik hetente cserélődnek, nem a hajléktalanok saját kutyái. “Innen-onnan szedik össze őket. Van, hogy elhozzák Kecskemétről a kutyát. Persze senkinek sem hiányzik, így fel se tűnik, hogy elhozzák akár 100 kilométerről” – számolt be.

“Nekem nincs kutyám és sose koldultam kutyával. Vagyok annyira önző, hogy magamra szívesebben költöm azt a kevés pénzt is” – fogalmazott.

Korábban a sajtóban megjelent, egy hajléktalantól vették el két kutyáját a Dél-Alföldi Állatvédőrség munkatársai, mert annyira rossz állapotban voltak: féregtelenítésre és további orvosi ellátásra volt szükségük. Az akkor megszólaló hajléktalan szerint háromszor annyi pénzt kap a járókelőktől, ha kutyával koldul.

Megírtuk: az elmúlt napokban eljárás indult egy férfi ellen bűnszövetkezetben elkövetett rablás miatt. A rendőrség szerint a férfi összefüggésbe hozható a koldusmaffiával, mellyel több cikkben foglalkoztunk korábban, például akkor, mikor ketten majdnem nekimentek egy, a kislányát karjaiban tartó férfinak, aki a maffiózók által inzultált koldus védelmére kelt.

Kiemelt képünk illusztráció.

Előző sztori

Nyári ítélkezési szünetet tartanak a Szegedi Ítélőtáblán (is)

Következő sztori

Ötmilliárd forint jut idén szociális tüzelőanyagra

Legutóbbi hasonló cikkek