Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Közélet

Feljelenti a polgármestert, mert a férfi szerint súlyos balesethez vezetett Botkáék nemtörődömsége

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A japánakácokat már tíz évvel ezelőtt kivágták Szegeden, ám a Hajnóczy utcában megmaradtak, holott a városvezetés pontosan tudta, hogy baleset- és életveszélyesek – olvasható a Magyar Hírlap cikkében.

A lap szerint egy leszakadó faág súlyos balesetet okozott Szeged belvárosában, a Hajnóczy utcában. A városvezetés a fák ultrahangos vizsgálatának eredményéből már évek óta tudta, hogy a Hajnóczy utca japánakácai baleset- és életveszélyesek, mégsem tettek semmit a megelőzésért.

Kollár Ferenc szegedi nyugdíjasra, a belvárosi Hajnóczy utcában, szemben a zsinagógával, rázuhant egy korhadt faág. A hetvenéves férfi eszméletét elvesztve elterült a járdán, agyrázkódást kapott. A szerencséje az volt, hogy kalapot viselt, ami tompította az ütés erejét, az orvosi látlelet szerint nem kizárható, hogy ez mentette meg az életét is, mivel a helyszíni szemle szerint a rázuhanó faág súlya az ötven kilogrammot is elérhette.

Ezen túlmenően a fogazata is megsérült, amelynek rendbehozatala szakértői vélemény szerint az egymillió forintot is elérheti. További károkat is szenvedett, ruházata teljesen tönkrement a balesetben.

A baleset nyomán a rendőrség az ügyet hivatalból is vizsgálja, ám a balesetet szenvedő nyugdíjas gondatlanságból okozott súlyos testi sértés és közveszélyokozás miatt maga is feljelentésre készül. Mint a portálnak elmondta, egy nagyjából három évvel ezelőtti felmérésről készült jelentés, amely a városba száztíz évvel ezelőtt telepített japánakáccal volt kapcsolatos, tudatta a szegedi városházával, hogy a Hajnóczy utcai fák egy része korhadt belülről, gyakorlatilag életveszélyesek, mégsem tettek semmit ennek orvoslására.

– Szeged más részein a japán­akácokat már tíz évvel ezelőtt kivágták – mondta a lapnak Kollár Ferenc –, mert azok már akkor is balesetveszélyesek voltak. Itt a Hajnóczy utcában másokat is ért már az enyémhez hasonló, szerencsére nem végzetes baleset, s a leszakadó faágak számos gépkocsiban is súlyos károkat okoztak – fogalmazott.

A nyugdíjas szerint ezekért a balesetekért az elsődleges felelősség Botka László polgármestert terheli, aki a fák ultrahangos vizsgálatáról személyesen is értesült, mégsem tett semmilyen intézkedést a veszélyhelyzet elhárítása érdekében. Hozzátette: a Hajnóczy utcai fákat az önkormányzat kertészeti cége már évekkel ezelőtt piros kereszttel jelölte meg.

A baleset elszenvedője szerint felháborító, hogy Botka László korábbi és jelenlegi polgármester az önkormányzati választási kampányban a kétszázezer lakosú Szegeden tízezer forint rendkívüli pénzt utal ki a nyugdíjasoknak, miközben ilyen kisebb beavatkozásra, amilyen a japánakác-sor cseréje lenne, nem jut pénz. Kollár Ferenc azt tervezi, ha balesetének látleleteit megkapja, feljelentés-kiegészítéssel él a városvezetőkkel szemben.

Tovább olvasom

Hírzóna

Megkezdődött az iskolaőrök felkészítése

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

De még továbbra is várják a jelentkezőket.

Tovább olvasom

Hírzóna

Már 1 367 322-en válaszoltak a nemzeti konzultáció kérdéseire

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A koronavírus-járvány nagyban befolyásolja a hétköznapokat.

Tovább olvasom

Közélet

Milliárdos hiány közepette osztanak prémiumot az önkormányzati cégvezetőknek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szabó Bálint szerint álságos, hogy a cégvezetők prémiumot kapnak, miközben az alkalmazottakat megszorítások érik.

Tovább olvasom

Aktuál