Közélet

Pluszforráshoz juthatnak az iskolaorvosok

Pluszforráshoz juthatnak az iskolaorvosok

2020. január 14., kedd
Pluszforráshoz juthatnak az iskolaorvosok

A tervek szerint pluszforrást biztosítana a kormány az iskolaorvosok számára - mondta az egészségügyért felelős államtitkár kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

Horváth Ildikó kifejtette, számítanak arra, hogy az iskolaorvosok fontos egészségügyi információkkal látják el a tanárokat, és részt vesznek például a diabéteszszűrésben. Ezt támogatnák külön forrással - tette hozzá. Kitért arra is, idén is folytatódnak a különböző népegészségügyi programok, például az 50-70 évesek vastagbélszűrése. A legfrissebb adatok szerint több mint 500 ezer ember kapott meghívót a vizsgálatra. Hozzátette, tudomásuk szerint több mint ezer ember úgy mondott nemet a további kolonoszkópiás vizsgálatra, hogy korábban a beküldött minta valamilyen elváltozást mutatott. Nekik azt üzente, hogy válasszák az életet, és folytassák a vizsgálatot. Az államtitkár a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta azt is, a több mint félmillió embernek - akik meghívót kaptak - csak a harmada reagált, pedig a szűrés nagyon egyszerű.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.