/

Ömlik a fejlesztési forrás Makóra

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Június 4-től Csongrád-Csanádnak hívják majd Csongrád megyét, így ezen a napon a megyei önkormányzat az ünnepi közgyűlését Makón tartja. Ennek a részleteit megbeszélve látogatott szerdán Makóra a megyei közgyűlés elnöke – számolt be a Rádió 7.

Gémes László a rádiónak elmondta, hogy nagyon jól össze tudnak dolgozni az olyan településekkel, amelyek vezetői határozott elképzelésekkel rendelkeznek a jövőt illetően – és Makó ilyen.

Hozzátette: a Maros-parti város önkormányzata nem csupán a városért, hanem a kistérségért is mindent megtesz. Az elmúlt ciklusban például a Területi Operatív Program keretében 3,5 milliárd forint érkezett Makóra.

Gémes László kitért arra is, hogy Makó jövőjét nagyban befolyásolja a turizmus további fejlesztése. Kiemelte: a város vezetősége meghatározta azt az irányt, vagyis az idegenforgalom és a hozzá kapcsolódó kiegészítő szolgáltatások minőségének a növelését, ami a település kitörési pontja lehet. Az elnök szerint ebben nagy segítséget nyújt az is, hogy Csongrád-Csanád lesz a megye neve, hiszen Makó – mint egykori vármegyei székhely – ebből profitálhat is.

Előző sztori

A helyiek összedobták a pénzt, felújítják a csongrádi orgonát

Következő sztori

Szegedi startup találmánya hódította meg New Yorkot

Legutóbbi hasonló cikkek