Nagy László: Nem kérdés, hogy a győzelemért fogunk játszani!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A magyar férfikézilabda-válogatott az oroszok elleni bravúros győzelem után egy újabb bravúrt bemutatva döntetlent játszott Dániával az Európa-bajnokságon Malmőben. Az Izland elleni utolsó csoportmeccs előtt a továbbjutás a magyar csapat kezében van. A dán meccsről és a továbbjutási esélyekről Nagy Lászlóval, a szakmai stáb tagjával beszélgettünk.

Minden tét és komolyabb elvárás nélkül kezdte meg Európa-bajnoki szereplését a magyar válogatott, de a csapat kiharcolta magának, hogy az utolsó mérkőzésen komoly célért, a továbbjutásért lépjen pályára Izland ellen. A lehetőség adott, a sorsuk a saját kezükben van. Ha nyernek vagy pontot szereznek a szerdán este negyed 7-kor kezdődő meccsen, akkor továbbjutnak a középdöntőbe, ráadásul pontot, pontokat is visznek magukkal.

– Úgy jöttünk ki, hogy elsősorban saját magunkra összpontosítsunk az eredményektől függetlenül. Szerettük volna az elvégzett munkát viszontlátni a mérkőzéseken, és ez támadásban és védekezésben sikerült. A játékosok fegyelmezettek voltak, volt hitük, bizalmuk és önbizalmuk, elégedettek vagyunk az eddig látottakkal – értékelte az eddigieket Nagy László, a magyar szövetség alelnöke, aki a szakmai stábnak is tagja.

A korábbi klasszis a SzegedMa kérdésére elmondta, hogy szerdán győzelemre fognak játszani. – Van a fejünkben egy forgatókönyv arról, hogyan szeretnénk nekiállni a meccsnek. Kérdés, mennyit vett ki a játékosainkból az eddigi két mérkőzés, de erre is fel vagyunk készülve és ezzel is meg fogunk birkózni. Nem kérdés, hogy a győzelemért fogunk játszani Izland ellen – jelentette ki határozottan.

A Nagy Lászlóval készült videóinterjúnkat itt tudja megnézni, amiből kiderül az is, hogy miért küldték pályára Bartók Donátot és miért kértek időt 8 másodperccel a lefújás előtt.

 

Előző sztori

Tucatnyi migránst és egy embercsempészt fogtak Csanádpalotán

Következő sztori

Kiss-Rigó László: Ha nincs identitástudat, nem tudunk reményteli jövőt építeni

Legutóbbi hasonló cikkek