Sport

Második törökországi meccsén is vereséget szenvedett a Szeged-Csanád GA

Második törökországi meccsén is vereséget szenvedett a Szeged-Csanád GA

2020. január 14., kedd
Második törökországi meccsén is vereséget szenvedett a Szeged-Csanád GA

Az egykori Kelet-Németország első bajnokával, az FSV Zwickauval játszotta második felkészülési mérkőzését Törökországban a Szeged-Csanád Grosics Akadémia. A német harmadosztályban szereplő csapat az első félidőben szerzett két góljával eldöntötte a találkozót.

Az FSV Zwickau a jövő héten már bajnoki mérkőzést vív, így a német gárda előrébb tart a felkészülésben. A szegedieknél

a Raufoss elleni

találkozóhoz hasonlóan ismételten minden játékos pályára lépett, a

frissen igazolt Miroslav Grumic

félórányi játéklehetőséget kapott.

Joao Janeiro, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia vezetőedzője:

– Az első mérkőzéshez képest még jobb volt a csapat hozzáállása. Egyénileg lehetne különbségeket tenni, de most a németek ellen sokkal jobb beállítottsággal futballoztunk. Az ellenfél erősebb volt, mint a norvég Raufoss, de hét-nyolc lehetőséget így is kidolgoztunk. A németek pedig három tiszta helyzetből kétszer is betaláltak, a harmadik alkalomnál Takács János védett hatalmasat. A két félidőben ezúttal is két különböző csapattal léptünk pályára, és az első meccshez képest is változtattunk a sorok összetételén. Így nem ugyanazok játszottak együtt, mint korábban, de ez alapvető, hiszen mindenkinek szeretnék sok lehetőséget adni. Szeretjük ezt a fajta rotációt, mert így építjük be a fiatalokat és az újoncokat is. A második játékrészben például öt fiatal kapott lehetőséget, csak így lehet fejlődni. Tudatos volt az erős ellenfél választása, és a következő kettő még erősebb lesz. Ezekből a találkozókból tanulva, tapasztalatokkal gazdagabban mehetünk majd haza.

Oláh Gergő, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia játékosa:

- Szerintem ezen a mérkőzésen sokkal jobban teljesített a csapat, mint az előzőn. Folyamatosan fejlődünk, nyilván ezért is vagyunk itt az edzőtáborban. Nem éreztem olyan nagy különbséget a két csapat között, talán csak annyit, hogy ők berúgták a helyzeteiket, mi pedig nem. A hibáinkat ki kell javítani. A Zwickau teljesen más stílusban focizott, mint a Raufoss, rengeteget íveltek, míg a norvégok technikailag képzettebb csapat benyomását keltették. Mindenféle stílusra szükség van a gyakorlásnál, hiszen az NB II-ben is különböző felfogású csapatok szerepelnek. Bízom benne, hogy a harmadik edzőmérkőzésen sikerül győzelmet elérni. A Szeged-Csanád Grosics Akadémia a következő felkészülés mérkőzését január 16-án, csütörtökön, magyar idő szerint 13 órakor vívja a román élvonalban szereplő Astra Giorgiu ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.