Második törökországi meccsén is vereséget szenvedett a Szeged-Csanád GA

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az egykori Kelet-Németország első bajnokával, az FSV Zwickauval játszotta második felkészülési mérkőzését Törökországban a Szeged-Csanád Grosics Akadémia. A német harmadosztályban szereplő csapat az első félidőben szerzett két góljával eldöntötte a találkozót.

Az FSV Zwickau a jövő héten már bajnoki mérkőzést vív, így a német gárda előrébb tart a felkészülésben. A szegedieknél a Raufoss elleni találkozóhoz hasonlóan ismételten minden játékos pályára lépett, a frissen igazolt Miroslav Grumic félórányi játéklehetőséget kapott.

Joao Janeiro, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia vezetőedzője: – Az első mérkőzéshez képest még jobb volt a csapat hozzáállása. Egyénileg lehetne különbségeket tenni, de most a németek ellen sokkal jobb beállítottsággal futballoztunk. Az ellenfél erősebb volt, mint a norvég Raufoss, de hét-nyolc lehetőséget így is kidolgoztunk. A németek pedig három tiszta helyzetből kétszer is betaláltak, a harmadik alkalomnál Takács János védett hatalmasat. A két félidőben ezúttal is két különböző csapattal léptünk pályára, és az első meccshez képest is változtattunk a sorok összetételén. Így nem ugyanazok játszottak együtt, mint korábban, de ez alapvető, hiszen mindenkinek szeretnék sok lehetőséget adni. Szeretjük ezt a fajta rotációt, mert így építjük be a fiatalokat és az újoncokat is. A második játékrészben például öt fiatal kapott lehetőséget, csak így lehet fejlődni. Tudatos volt az erős ellenfél választása, és a következő kettő még erősebb lesz. Ezekből a találkozókból tanulva, tapasztalatokkal gazdagabban mehetünk majd haza.

Oláh Gergő, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia játékosa: – Szerintem ezen a mérkőzésen sokkal jobban teljesített a csapat, mint az előzőn. Folyamatosan fejlődünk, nyilván ezért is vagyunk itt az edzőtáborban. Nem éreztem olyan nagy különbséget a két csapat között, talán csak annyit, hogy ők berúgták a helyzeteiket, mi pedig nem. A hibáinkat ki kell javítani. A Zwickau teljesen más stílusban focizott, mint a Raufoss, rengeteget íveltek, míg a norvégok technikailag képzettebb csapat benyomását keltették. Mindenféle stílusra szükség van a gyakorlásnál, hiszen az NB II-ben is különböző felfogású csapatok szerepelnek. Bízom benne, hogy a harmadik edzőmérkőzésen sikerül győzelmet elérni.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia a következő felkészülés mérkőzését január 16-án, csütörtökön, magyar idő szerint 13 órakor vívja a román élvonalban szereplő Astra Giorgiu ellen.

Előző sztori

Marad a hidegpárna, ónos szitálás is előfordulhat

Következő sztori

Áll a bál a Szegedi Törvényszéken – Az OBH elnöke független vizsgálócsoportot állított fel

Legutóbbi hasonló cikkek