Novemberi Szerencsenapok Extra

Lakást vett Botkáéktól, majd letárgyalta a polgármester titkárnőjének ügyét a Szeviép-bíró

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hiába mondta ki a Szegedi Járásbíróság Szabó Bálint ártatlanságát, a másodfokon eljáró Szegedi Törvényszék bírói tanácsa nem volt hajlandó felmentő ítéletet hozni az önkormányzati képviselő ügyében – számol be a Magyar Hírlap a PestiSrácok cikkét szemlézve.

A PestiSrácok beszámolója szerint Szabó korábban a Botka László-vezette szegedi önkormányzat és a Szegedi Járásbíróság közötti összefonódások miatt kizárást kért, panaszát azonban a Szegedi Törvényszék, az a Kovalcsik Éva bírónő utasította el, aki két évvel korábban a piaci ár töredékéért, 12,4 millió forintért vehetett meg egy száz négyzetméteres szegedi palotalakást a város vagyonkezelőjétől úgy, hogy nem ő volt a lakás eredeti bérlője.

Az összefonódásokat, össze­férhetetlenségeket lehetett még tovább fokozni, ugyanis mint kiderült: az elsőfokú felmentő ítélet után másodfokon törvényszékre kerülő ügyet a korábbi elfogultsági panaszt elutasító bíróra és tanácsára szignálták. Szabó ügyének előzménye, hogy a politikus a Cserepes-sori piac árusaival – akiknek a szerződését 2016-ban felmondta az önkormányzat – együtt akart átadni egy petíciót Botkának. A városvezető azonban nem akarta átvenni a dokumentumot, titkárnője pedig feljelentette Szabót, hogy erőszakosan lépett fel, mire kihívták rá a rendőrséget. A rendőrök bilincsben vitték el és fogdában tartották. Szabót a megismételt eljárásban felmentették a vád alól.

Előző sztori

Rúzsa Magdi-koncerten vehetnek részt Csongrád megye véradói

Következő sztori

Kisteherautóval ütközött egy kocsi Makó-Rákoson

Legutóbbi hasonló cikkek