Közélet

Költségvetési rendeletet alkot a megyei közgyűlés

Költségvetési rendeletet alkot a megyei közgyűlés

2020. január 23., csütörtök
Költségvetési rendeletet alkot a megyei közgyűlés

A

területfejlesztéssel és a TOP-pályázatokkal kapcsolatos feladatok magas szintű ellátása mellett a

klímavédelemnek, a megyei identitás erősítésének, turisztikai céloknak és a külkapcsolatoknak szentel kiemelt figyelmet idén a Csongrád Megyei Önkormányzat.A közgyűlés elnöke ennek megfelelően állította össze a költségvetés tervezetét, melyet több más előterjesztéssel együtt, január 24-én, pénteken, 10 órától tárgyal a Tisza Lajos körúti Megyeháza földszinti konferencia termében.

Az év első ülésére készül a Csongrád Megyei Közgyűlés, amelynek első napirendi pontja lesz a költségvetési rendelet megalkotása. A rendelet tervezet a korábbiakhoz képestnégy területnek szentel hangsúlyt az idei esztendőben, ez a szemléletváltás aköltségvetés előirányzataiban is megjelenik. Csongrád megye vezetése üdvözli a kormányzat klímavédelmi elképzeléseit és elkötelezett, hogy azzal összhangban folytassa a megyei klímastratégia céljainak megvalósítását. Éppen ezért megemeli a klímavédelmi programokra fordítandó keretösszeget, és számos új elemmel kívánja kiegészíteni az idei esztendőben.

A 2020-as évet Magyarország kormánya a nemzeti összetartozás évének nyilvánította. Az emlékévben, a trianoni békediktátum 100. évfordulóján az egykori Csanád megye nevével egészül ki a megye elnevezése. Ezért kiemelt jelentőséget kap a megyei identitás erősítése a települési közösségek támogatása.

A megyei külkapcsolatok, a határon átnyúló pályázati együttműködések mellett hangsúlyosabbá válik a magyar-magyar kapcsolatok erősítése. Csongrád megye az idei esztendőben lépéseket kíván tenni a megye turisztikai szereplői közötti együttműködés fejlesztésének területén is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.