Közélet

Jut pénz Makóra a Makovecz-életmű gondozására

Jut pénz Makóra a Makovecz-életmű gondozására

2020. január 9., csütörtök
Jut pénz Makóra a Makovecz-életmű gondozására

A Makovecz Imre-életmű gondozására legutóbbi határozatával 12 milliárd 420 millió forintot hagyott jóvá a kormány, a program 30 épületet érint. Ebből az egyik a makói Páger mozi és rendezvényház, amely 730 millióhoz jutott – derül ki a legfrissebb Magyar Közlönyből.

A Délmagyar cikke szerint

jó ütemben halad az egykori mozi épületének felújítása a makói József Attila utcában – tapasztalták, amikor a helyszínen jártak. A részben már lebontott, átépített épületegyüttest lehálózott állványerdő borítja, körülötte munkások szorgoskodnak. Mint korábban szó esett róla, a ki­­vitelezésre a hódmezővásárhelyi Bodrogi Bau Kft. kapott megbízatást – az a cég, amelyik a piacot, illetve a Csipkesor alsó szintjét újította fel. A munka eredetileg tavaly ta­­vasszal indult volna, de közbejött, hogy a szomszédságban lévő parkolóban kellett felújításának idejére elhelyezni a piacot. A klasszikus stílusú, he­­lyi védelem alatt álló épület egyébként eredetileg, amikor a filmszínház még működött benne, a Makói Ipartestületé volt. Az önkormányzat hosszas pereskedés után, 2013-ban kap­ta vissza. További részletetek

ITT

olvashatók.

(Kiemelt kép: Szabó Imre)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.