//

Idén klímavédelemre, turisztikai célokra és a külkapcsolatokra fókuszál a megyei önkormányzat

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A területfejlesztéssel és a TOP-pályázatokkal kapcsolatos feladatok mellett a klímavédelemnek, a turisztikai céloknak és a külkapcsolatoknak szentel kiemelt figyelmet idén a Csongrád Megyei Önkormányzat. Ennek megfelelően állították össze a költségvetés tervezetét, majd fogadták el azt pénteken – írja a Délmagyar.

Idei első ülését tartotta pénteken Szegeden a Csongrád Megyei Közgyűlés, ennek első napirendi pontja volt a költségvetés. A lap cikke szerint ez a korábbiakhoz képest négy területnek szentel hangsúlyt, a szemléletváltás a költségvetés előirányzataiban is megjelenik.

A 2020-as évet a kormány a nemzeti összetartozás évének nyilvánította, a trianoni békediktátum 100. évfordulóján az egykori Csanád megye nevével egészül ki a megye elnevezése. Erről napirend előtt külön is beszélt Gémes László, a közgyűlés elnöke, aki bejelentette, hogy az ünnepi ülés Makón lesz június 4-én.

656 milliós az idei évre tervezett bevételi főösszeg, ebből az államtól kapott működési támogatás 281 millió forint. Ezt a bevételt nyertes pályázatokból származó támogatási összegekkel egészíti ki a megye – hiánnyal nem számolnak, a költségvetés egyensúlyban van. 94 millió forintos összegben terveznek felhalmozási célú kiadást, ezek döntően pályázatokhoz, ezen belül is a kerékpárutakhoz kapcsolódnak – például a Csanádpalota–Mezőhegyes közöttihez.

További részletek ITT olvashatók.

(Kiemelt kép: Karnok Csaba)

Előző sztori

Két román autócsempészt fogtak a megyében

Következő sztori

Fidesz: a Szeviép-ügy Botka és a szegedi önkormányzat korrupciós ügye

Legutóbbi hasonló cikkek