Közélet

Idén klímavédelemre, turisztikai célokra és a külkapcsolatokra fókuszál a megyei önkormányzat

Idén klímavédelemre, turisztikai célokra és a külkapcsolatokra fókuszál a megyei önkormányzat

2020. január 24., péntek
Idén klímavédelemre, turisztikai célokra és a külkapcsolatokra fókuszál a megyei önkormányzat

A területfejlesztéssel és a TOP-pályázatokkal kapcsolatos feladatok mellett a klímavédelemnek, a turisztikai céloknak és a külkapcsolatoknak szentel kiemelt figyelmet idén a Csongrád Megyei Önkormányzat. Ennek megfelelően állították össze a költségvetés tervezetét, majd fogadták el azt pénteken - írja a Délmagyar.

Idei első ülését tartotta pénteken Szegeden a Csongrád Megyei Közgyűlés, ennek első napirendi pontja volt a költségvetés. A lap cikke szerint ez a korábbiakhoz képest négy területnek szentel hangsúlyt, a szemléletváltás a költségvetés előirányzataiban is megjelenik. A 2020-as évet a kormány a nemzeti összetartozás évének nyilvánította, a trianoni békediktátum 100. évfordulóján az egykori Csanád megye nevével egészül ki a megye elnevezése. Erről napirend előtt külön is beszélt Gémes László, a közgyűlés elnöke, aki bejelentette, hogy az ünnepi ülés Makón lesz június 4-én. 656 milliós az idei évre tervezett bevételi főösszeg, ebből az államtól kapott működési támogatás 281 millió forint. Ezt a bevételt nyertes pályázatokból származó támogatási összegekkel egészíti ki a megye – hiánnyal nem számolnak, a költségvetés egyensúlyban van. 94 millió forintos összegben terveznek felhalmozási célú kiadást, ezek döntően pályázatokhoz, ezen belül is a kerékpárutakhoz kapcsolódnak – például a Csanádpalota–Mezőhegyes közöttihez. További részletek

ITT

olvashatók.

(Kiemelt kép: Karnok Csaba)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.