Hírzóna

Hamis euróval akart fizetni egy csaló Szegeden és Mórahalmon

Hamis euróval akart fizetni egy csaló Szegeden és Mórahalmon

2020. január 15., szerda
Hamis euróval akart fizetni egy csaló Szegeden és Mórahalmon

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a férfinek a letartóztatását, aki rövid időn belül két alkalommal is hamis 500 euróssal fizetett - közölte a vádhatóság.

A gyanú szerint a férfi előbb január 10-én egy szegedi, majd január 12-én egy mórahalmi szálláshelyen foglalt szobát. A szegedi szálláshelyen történő szobafoglalás során hamis 500 euróssal fizetett, a visszajárót euróban, illetőleg forintban kérve. Ezt követően azonban a szobát már nem foglalta el, hanem a visszajáró pénzt átvéve elhagyta a helyszínt. Cselekményével mintegy 124 000 Ft kárt okozott.

Két nap múlva Mórahalmon foglalt szobát, ahol szintén egy hamis 500 euróssal próbált meg fizetni, a recepciósnak azonban gyanús lett, hogy a férfi csak a visszajáró pénz átvétele után akarta a bejelentő lapot kitölteni, ezért az átvett 500 eurót jobban megnézve észlelte, hogy az hamis. A recepciós ezután visszaadta a bankjegyet a férfinak, majd értesítette a rendőrséget.

A bejelentést követően a rendőrök rövid időn belül a gyanúsítottal szemben intézkedtek, aki a rendőröket meglátva megpróbált elfutni. A gyanú szerint a férfi az 500 eurós bankjegyeket egy fénymásolószalonban nyomtatta. Az elfogását követően további hamisgyanús bankjegyeket is lefoglaltak tőle.

A pénzhamisítás bűntette miatt a többszörös visszaeső férfival szemben indult nyomozásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt a kényszerintézkedés egy hónapra történő elrendelésére. Az ügyészség szerint mindezt megalapozza a gyanúsítottnak a rendőri intézkedés során tanúsított magatartása, valamint az a tény, hogy már öt alkalommal állt bíróság előtt, cselekményét többszörös visszaesőként követte el, röviddel korábbi szabadságvesztés büntetéséből történő szabadulását követően.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon megtartandó ülésén fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.