Közélet

Ezúttal tolókocsi nélkül kéregetett az "ikonikus" szélhámos

Ezúttal tolókocsi nélkül kéregetett az "ikonikus" szélhámos

2020. január 28., kedd
Ezúttal tolókocsi nélkül kéregetett az "ikonikus" szélhámos

Hétfő délután a Mars téri üzletsornál ismét felbukkant a szegediek által oly jól ismert kerekesszékes szélhámos, aki ezúttal két lábon járva kéregetett a buszra várakozóktól.

– Van esetleg húsz forintja élelemre? – kérdezte alkoholtól átitatott hangon a Mars téri üzletsor buszmegállójában várakozóktól az "ikonikus" szegedi koldus, aki időről időre felbukkan a város forgalmasabb közterein, néha a kerekesszékével, néha pedig anélkül. Az egyik várakozó kellő tájékozottsággal közölte a megálló népével, hogy ne adjanak neki, ugyanis ő egy csaló. Miután a koldus szomorúan konstatálta, hogy többen is tisztában vannak féltve őrzött titkával, szélsebesen átfutott a zebrán a Mérey utca felé. – Fuss, Forest, fuss! – kiáltotta utána gúnyosan leleplezője.

Valóságos gentleman

Ne feledjük, hogy egy igazi úriemberről van szó, aki nem rest átadni ülőhelyét szíve választottjának. Ezt a szívbemarkoló és csodával határos pillanatot sikerült is megörökíteni egyik olvasónknak.

Nem jött össze a pesti karrier

Nem sokkal az esetet követően az országos médiában is figyelmet kapott az illető

. 2018 májusában a 24.hu cikkezett arról

, hogy kiraboltak két koldust a budapesti Jászai Mari téren. A cikkből kiderült, hogy a szóban forgó koldus nem más, mint a szegediek által jól ismert szélhámos. Érdekes módon a cikkben úgy hivatkoznak rá, mint egy koldusra, aki súlyos betegség következtében kénytelen tolószékben leélni az életét. A szegediek természetesen nem hagyták magukat megtéveszteni és a cikk alatti kommentmezőben sorra jelezték, hogy egy csalóról van szó.

Azóta is visszajár

A rafinált szélhámos feltehetően azóta is rendszeresen visszajár a fővárosba.

Egyik olvasónk nyáron szemtanúja volt

, amint férfi a Nagyállomáson leszáll a pesti vonatról, majd végigtolja a kerekesszékét a peronon. – Egy nő segített neki levenni a kocsit a vonatról, amit aztán a „mozgáskorlátozott” végigtolt a peronon, az állomás előtti térre kilépve pedig pénz- és cigitarhálásba kezdett. Szomorú, hogy sokan még mindig hisznek ennek a szélhámosnak – írta a neve elhallgatását kérő olvasónk.

Pörög a biznisz a Kárász utcán

Szinte nincs olyan koldus, aki a jó idő beköszöntével ne fordulna meg hétvégente legalább egyszer a Kárász utcán.

Ez alól nem kivétel a tolókocsis szemfényvesztő sem

, nyáron előszeretettel sütkérezik a sétálóutcán, többnyire a Klauzál tér környékén. A mit sem sejtő turisták pedig sokszor bedőlnek a trükknek és adakoznak a trükkös csalónak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.