Hírzóna

Börtönőrt akart megvesztegetni egy rab, két évre ítélték Szegeden

Börtönőrt akart megvesztegetni egy rab, két évre ítélték Szegeden

2020. január 8., szerda
Börtönőrt akart megvesztegetni egy rab, két évre ítélték Szegeden

Jogerősen két év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla szerdán azt a férfit, aki megpróbálta megvesztegetni a gyulai börtön egyik tisztjét, hogy így kerüljön másik fegyintézetbe.

A táblabíróság hivatali vesztegetés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, mint többszörös visszaesőt. A jelenleg 27 éves férfi nem bocsátható feltételes szabadságra. A vádlott 2017-ben a rablás miatt rá kiszabott hat és fél éves fegyházbüntetését töltötte Szegeden. Júniusban a gyulai börtönben tartózkodott pár napig, mivel egy ottani tárgyalásra idézték meg. A férfi - akit korábban már számos alkalommal sújtottak fegyelmi büntetéssel és magas biztonsági kockázatba sorolták - bántalmazással vádolva feljelentette az egyik felügyelőt.

Az ügyben vizsgálat indult, a gyulai börtön egyik tisztje hallgatta ki a vádlottat. Ekkor a férfi előadta, hogy szeretne visszakerülni a szegedi fegyintézetbe, és ha a kihallgató tisztje ebben segít, vesz neki egy márkás, 18 ezer forintba kerülő futócipőt, mert tudja, hogy szeret futni. A tiszt ezt nem fogadta el, hanem a történteket azonnal jelentette a felettesének.

A jelenleg is szabadságvesztését töltő, a bíróság elé is szíj- és lábbilincsben kísért férfi arra hivatkozott, drog- és nyugtatófüggő volt, a szedett gyógyszerek miatt nem emlékszik a történtekre, de ha tett is ajánlatot a tisztnek, azt nem gondolta komolyan, és elnézést kér miatta. A táblabíróság döntésével helybenhagyta az első fokon eljáró Gyulai Törvényszék ítéletét.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.