Hírzóna

Bántalmazta, majd fel akarta gyújtani barátnőjét egy részeg szegedi férfi

Bántalmazta, majd fel akarta gyújtani barátnőjét egy részeg szegedi férfi

2020. január 22., szerda
Bántalmazta, majd fel akarta gyújtani barátnőjét egy részeg szegedi férfi

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a férfinak a letartóztatását, aki olyan súlyosan bántalmazta a barátnőjét, hogy a sértettnek életveszélyes sérülései keletkeztek - közölte a vádhatóság.

A megalapozott gyanú szerint idén január 19-én, a hajnali órákban a gyanúsított italozást követően hazatért az édesapja Szeged belvárosi lakásába, ahol a barátnője aludt. Őt különösebb előzetes szóváltás nélkül felébresztette, majd kezében egy késsel a sértettre támadt, aki a támadást elhárítandó védekezett. Sikerült is a kést a barátja kezéből kicsavarnia, azonban a férfi nem hagyott fel a támadással. Ezután a nőt a ruházatánál, illetve hajánál fogva rángatta, majd a földre lökte és bakanccsal legalább egy alkalommal őt a mellkasán megrúgta, amelynek következtében a sértettnek több bordája is eltörött. Ezt követően a gyanúsított magát és a sértettet is étolajjal öntötte le, és megpróbálta azt begyújtani, azonban az öngyújtója nem működött.

A rendőrséget a gyanúsított szintén a lakásban tartózkodó édesapja, valamint egy szomszéd értesítette, majd a velük együtt kiérkező mentőszolgálat munkatársai a sértettet életveszélyes sérülései miatt kórházba szállították.

A főügyészség az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt folyamatban lévő büntetőeljárásban a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését indítványozta a szökés, elrejtőzés veszélye, az eljárás meghiúsításának veszélye valamit a bűnismétlés veszélye okán.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte. A végzés nem végleges, az ellen a gyanúsított és védője a szabadlábra helyezés, illetve enyhébb kényszerintézkedés elrendelés érdekében fellebbezést jelentettek be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.