/

Bántalmazta, majd fel akarta gyújtani barátnőjét egy részeg szegedi férfi

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a férfinak a letartóztatását, aki olyan súlyosan bántalmazta a barátnőjét, hogy a sértettnek életveszélyes sérülései keletkeztek – közölte a vádhatóság.

A megalapozott gyanú szerint idén január 19-én, a hajnali órákban a gyanúsított italozást követően hazatért az édesapja Szeged belvárosi lakásába, ahol a barátnője aludt. Őt különösebb előzetes szóváltás nélkül felébresztette, majd kezében egy késsel a sértettre támadt, aki a támadást elhárítandó védekezett. Sikerült is a kést a barátja kezéből kicsavarnia, azonban a férfi nem hagyott fel a támadással. Ezután a nőt a ruházatánál, illetve hajánál fogva rángatta, majd a földre lökte és bakanccsal legalább egy alkalommal őt a mellkasán megrúgta, amelynek következtében a sértettnek több bordája is eltörött. Ezt követően a gyanúsított magát és a sértettet is étolajjal öntötte le, és megpróbálta azt begyújtani, azonban az öngyújtója nem működött.

A rendőrséget a gyanúsított szintén a lakásban tartózkodó édesapja, valamint egy szomszéd értesítette, majd a velük együtt kiérkező mentőszolgálat munkatársai a sértettet életveszélyes sérülései miatt kórházba szállították.

A főügyészség az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt folyamatban lévő büntetőeljárásban a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését indítványozta a szökés, elrejtőzés veszélye, az eljárás meghiúsításának veszélye valamit a bűnismétlés veszélye okán.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte. A végzés nem végleges, az ellen a gyanúsított és védője a szabadlábra helyezés, illetve enyhébb kényszerintézkedés elrendelés érdekében fellebbezést jelentettek be.

Előző sztori

Lampionünnepet tartanak a szegedi Konfuciusz Intézetben

Következő sztori

Doktori oklevélátadó ünnepséget rendeznek az egyetemen

Legutóbbi hasonló cikkek