Közélet

Azért lett fizetős az új klinika környéke, mert most lehetett fizetőssé tenni

Azért lett fizetős az új klinika környéke, mert most lehetett fizetőssé tenni

2020. január 14., kedd
Azért lett fizetős az új klinika környéke, mert most lehetett fizetőssé tenni

Öt éven át nem lehet parkolási díjat beszedni uniós beruházás közelében, ezért csak most tették fizetőssé a Bánomkert sort és a Semmelweis utcát.

Megírtuk: az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ közelében lévő útszakaszokra január 1-től terjesztették ki a fizetős parkolózónát, itt óránként 220 forintot kell kiköhögni a parkolásért. Ez a fejlemény jócskán kiakasztotta a szegedieket, a beszédes reakciók hétfői cikkünkben olvashatóak.

Írásunk megjelenése után a Szegeder vette észre, hogy a 2014-ben épült klinikai tömb közelében nem lehetett pénzt beszedni a parkolásért, mert az EU-s beruházások környékén öt éven át nem lehet parkolási díjat kiszabni.

Tehát lényegében amilyen gyorsan csak lehetett, fizetőssé tették az útszakaszokat.

Az önkormányzat továbbra sem küldött válaszokat a múlt héten elküldött kérdéseinkre, de ha mégis megjönnek, azokat közzétesszük. Addig is közzétesszük azt a választ, amit a liberális baráti médiumnak adott az önkormányzat a kérdés(eink)re - de hozzáírjuk a véleményünket is zárójelben az egyes kijelentésekhez:

„Szegeden a sárga parkolási zóna határvonala évek óta a Bécsi körút, a zónahatárokban évek óta nem történt változás.

(Nagy kár. Érdemes lenne talán időről-időre felülvizsgálni! Akkor is, ha

a szegedi városvezetés imádja a "szokásjogot", bár ez legutóbb sem jött be

.)

A zónán belül eddig a Bánomkert sor érintett szakaszán és a Semmelweis utcában egy uniós projekt fenntartási időszaka miatt nem kellett parkolási díjat fizetni.

(Tehát, amint lehetett, bevezették újra a fizetést. Miért? A betegek nem viccből mennek a klinikára, illetve a környékére. Nem gondolt arra az önkormányzat, hogy erre kitaláljon egy díjmentes megoldást, amellyel segítené a betegeket, vizsgálatokra, orvosi beavatkozásokra érkezőket?)

Ismert, a legújabb klinikai tömb beruházásnak részeként ezen utcaszakaszok is megújultak.

(Ez dícséretes. Talán emiatt is újítani lehetett volna a fizetős parkolási szisztémán a környéken, hiszen "ingyen volt" a felújítás, az Unió állta a költségeket.)

2020. január 1-től a Bánomkert sor – Semmelweis utca részén ugyanúgy, mint a Liliom, a Bokor és az Állomás utcában a sárga zónában érvényes szabályoknak megfelelőn kell parkolási jogosultságot váltani.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.