Politika

Amerikában lehet Botka László?

Amerikában lehet Botka László?

2020. január 14., kedd
Amerikában lehet Botka László?

Egykori és egy jelenlegi munkatársainak büntetőügyében hirdetett ítéletet a bíróság, ám még nem reagált a fejleményekre Botka László polgármester. Valószínűleg azért, mert az Egyesült Államokban segíti lánya költözését.

Megírtuk: a polgármester maga számolt be arról ősszel, hogy lánya, a 19 éves Zsófia januártól Amerikában folytatja tanulmányait és a tengerentúlon sportol tovább. Meghívást és ösztöndíjat kapott akaliforniai San José State Universityre. Botka László ekkorsok sikert kívánt, büszkeségét fejezte ki, és megállapította, hogy “milyen gyorsan felnőnek a gyerekek”.

Arról év végi interjújában beszélt a szeged.hu-nak, hogy mivel telnek majd családja napjai az ünnepek után. – Idén sem marad el a mátrai karácsony. Utána viszont csomagolunk, segítünk kiköltözni Zsófiának. Miután letette a magyar érettségit, letette az amerikai típusú nyelvvizsgát is, majd októberben az amerikai érettségit. Így mehet ki sportösztöndíjjal továbbtanulni Amerikába – fogalmazott az interjúban. Cikkünk írásakor az önkormányzatot e-mailben kerestük, válaszukat közöljük, amint megérkezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.