24 órát kért az IKV, még mindig nem válaszoltak a Kolozsvári téri lakóház kapcsán

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szerettünk volna többet megtudni az elhanyagolt móravárosi házról, ám két nap alatt sem érkezett válasz.

Ezen a héten két IKV-kezelésű lakóházról is megírtuk, hogy emberi lakhatásra szinte méltatlan állapotban vannak. A Hétvezér utca 54. szám alatti lakóházról szóló cikk megírásakor kérdéseinket elküldtük a városi cégnek, melyre egy napon belül tényleg elküldték a válaszaikat. “Visszatérő problémát jelent az udvarban és az osztatlan közös területeken felhalmozott nagy mennyiségű hulladék, ami a többszöri felszólítás ellenére sem csökken, emiatt szaporodnak el a rágcsálók és a rovarok” – írták kedden. A kialakult helyzetet eseti kártevőírtással kezelik. Lomtalanítást is rendeltek az SZKHT-től, ennek kapcsán arról számoltak be, a szolgáltatás igénybevétele előtt az ott élőknek szóltak, hogy a szolgáltató csak a kijelölt helyre összegyűjtött lomokat fogja elszállítani.

Áldatlan állapotok a Hétvezér utca 54. szám alatt. Fotó: Kovács Ferenc

Az IKV tájékoztatása szerint megoldást jelentene a ház udvarának, illetve közös helyiségeinek teljes körű lomtalanítása, azonban a társasház anyagi helyzete miatt erre nincs lehetőség.

“A társasháznak közüzemi tartozása, és SZMJV Önkormányzata felé elszámolási kötelezettsége is van, ami miatt nincs lehetőség nagyobb felújításra. A kisebb karbantartási munkákat folyamatosan elvégeztetjük. Az épület szerkezetileg, statikailag megfelelő állapotban van” – válaszolták.

A Kolozsvári tér 8. Fotó: Az IKV. ügyeiről általánosságban / Facebook

Szerdán megírtuk, hogy a Kolozsvári tér 8. szám alatti lakóház szintén siralmas állapotban van, ráadásul az interneten is fellelhető adatok szerint az 1930-ban épült ingatlant azóta nem újították fel egyszer sem.

Kérdéseinket cikkünk megírása közben elküldtük, rövidesen telefonáltak, hogy 24 órát szeretnének kérni a válaszok elküldésére.

Sem csütörtökön, sem pénteken nem érkezett még meg a válasz, pedig nagyon kíváncsiak lennénk arra, hogy tervezik-e az ingatlan felújítását, ezen kívül azonban több információt még nem írtunk meg egészen addig, amíg az IKV-válaszai alapján nem tudunk megbizonyosodni az önkormányzati cég álláspontjáról azok kapcsán.

Válaszaikat továbbra is várjuk és amennyiben megérkeznek, azokat közzé is tesszük.

Előző sztori

A mártélyi alkotótábor műveiből nyílik tárlat Vásárhelyen

Következő sztori

Összeütközött két autó Szegeden, a járdán álltak meg

Legutóbbi hasonló cikkek