Közélet

24 órát kért az IKV, még mindig nem válaszoltak a Kolozsvári téri lakóház kapcsán

24 órát kért az IKV, még mindig nem válaszoltak a Kolozsvári téri lakóház kapcsán

2020. január 25., szombat
24 órát kért az IKV, még mindig nem válaszoltak a Kolozsvári téri lakóház kapcsán

Szerettünk volna többet megtudni az elhanyagolt móravárosi házról, ám két nap alatt sem érkezett válasz.

Ezen a héten két IKV-kezelésű lakóházról is megírtuk, hogy emberi lakhatásra szinte méltatlan állapotban vannak. A Hétvezér utca 54. szám alatti lakóházról szóló cikk megírásakor kérdéseinket elküldtük a városi cégnek, melyre egy napon belül tényleg elküldték a válaszaikat. "Visszatérő problémát jelent az udvarban és az osztatlan közös területeken felhalmozott nagy mennyiségű hulladék, ami a többszöri felszólítás ellenére sem csökken, emiatt szaporodnak el a rágcsálók és a rovarok" – írták kedden. A kialakult helyzetet eseti kártevőírtással kezelik. Lomtalanítást is rendeltek az SZKHT-től, ennek kapcsán arról számoltak be, a szolgáltatás igénybevétele előtt az ott élőknek szóltak, hogya szolgáltató csak a kijelölt helyre összegyűjtött lomokat fogja elszállítani.

Áldatlan állapotok a Hétvezér utca 54. szám alatt. Fotó: Kovács Ferenc

Az IKV tájékoztatása szerint megoldást jelentene a ház udvarának, illetve közös helyiségeinek teljes körű lomtalanítása, azonban a társasház anyagi helyzete miatt erre nincs lehetőség.

"A társasháznak közüzemi tartozása, és SZMJV Önkormányzata felé elszámolási kötelezettsége is van, ami miatt nincs lehetőség nagyobb felújításra. A kisebb karbantartási munkákat folyamatosan elvégeztetjük. Az épület szerkezetileg, statikailagmegfelelő állapotban van" – válaszolták.

A Kolozsvári tér 8. Fotó: Az IKV. ügyeiről általánosságban / Facebook

Szerdán megírtuk, hogy a Kolozsvári tér 8. szám alatti lakóház szintén siralmas állapotban van, ráadásul az interneten is fellelhető adatok szerint az 1930-ban épült ingatlant azóta nem újították fel egyszer sem.

Kérdéseinket cikkünk megírása közben elküldtük, rövidesen telefonáltak, hogy 24 órát szeretnének kérni a válaszok elküldésére.

Sem csütörtökön, sem pénteken nem érkezett még meg a válasz, pedig nagyon kíváncsiak lennénk arra, hogy tervezik-e az ingatlan felújítását, ezen kívül azonban több információt még nem írtunk meg egészen addig, amíg az IKV-válaszai alapján nem tudunk megbizonyosodni az önkormányzati cég álláspontjáról azok kapcsán. Válaszaikat továbbra is várjuk és amennyiben megérkeznek, azokat közzé is tesszük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.