//

Több ezer középiskolás vett részt az SZTE nyílt napján

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hatalmas érdeklődés övezte a Szegedi Tudományegyetem nyílt napját. Az SZTE NKI Közkapcsolati Iroda rendezvényén több mint 4500 középiskolás ismerkedett meg a Szegedi Tudományegyetem képzéseivel és szolgáltatásaival.

A továbbtanulás előtt álló fiatalok az SZTE képzéseivel kapcsolatos kérdéseikre is választ kaptak a nyílt napon. A képzési kiállítás mellett az egyetem 12 kara és Tanárképző Központja óránként tájékoztató előadásokon is bemutatta képzési kínálatát. Emellett a több ezer résztvevő a hallgatók tanulmányait segítő ösztöndíjakról, a nyelvtanulási-, sportolási-, esélyegyenlőségi-, szabadidős-, tehetséggondozási- és karrier lehetőségekről, valamint az SZTE nemzetközi ösztöndíjairól is tájékoztatást kapott.

Standdal várták a középiskolásokat az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat, az egyetemi kollégiumok, az SZTE Sportközpont, a Kulturális Iroda, a Klebelsberg Könyvtár, az Idegennyelvi és Kommunikációs Intézet, a Konfucius Intézet, az Alliance Française, a Nemzetközi Mobilitási Iroda, a Nemzetközi Együttműködési és Beiskolázási Iroda, az SZTE Alma Mater, az SZTE Karrier Iroda, az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ, az SZTE Tehetségpont, a JATE Klub és a Diákhitel munkatársai is.

Biztos elhelyezkedést jelent az SZTE-s diploma

Az érdeklődő fiatalokat Prof. Dr. Gellén Klára, az SZTE oktatási rektorhelyettese köszöntötte. Elmondta: a szegedi egyetem fontosnak tartja, hogy a továbbtanulás előtt álló diákok mellett a középiskolai vezetők és tanárok, az osztályfőnökök és a pályaválasztási tanácsadók is hasznos információkat szerezzenek az intézmény képzési kínálatával, illetve az egyéb, általános tudnivalókkal kapcsolatban. Hozzátette: a szegedi egyetemen mindenki talál magának megfelelő vagy neki tetsző képzést, hiszen az intézmény 12 kara és Tanárképző Központja több mint 380 különböző szakot ajánl a hallgatóknak nappali vagy levelező tagozaton, illetve távoktatásos formában.

– A Szegedi Tudományegyetemen megszerzett diplomának igen nagy értéke van a munkaerőpiacon. Felméréseink szerint a nálunk végzettek közül szinte mindenki, egészen pontosan 94 százalék egy éven belül talál magának állást, sőt több mint egyharmaduk azonnal. Ráadásul, a hallgatóink több mint egyötöde már az oklevelét is úgy veszi át, hogy előre tudja, tárt karokkal várják egy a végzettségének megfelelő, stabil egzisztenciát kínáló munkahelyen – emelte ki a rektorhelyettes.

Kétszáz hallgató kapott START ösztöndíjat

A rendezvényen 200 elsőéves egyetemista vehette át 50 ezer forintos START ösztöndíját. A Szegedi Tudományegyetem START programja a középiskolás diákok egyetemi beilleszkedését, és későbbi szakmai fejlődését szolgálja. Az SZTE START program célja, hogy Szegedre vonzza a tehetséges középiskolás diákokat, és őket egyetemi tanulmányaik során tovább támogassa.

Elismerték a középiskolai pedagógusok munkáját

Az SZTE Alma Mater 2017 őszén kezdte meg az SZTE Pedagógus Nagyköveti Rendszer kialakítását és azon belül az Alumni Pedagógus Nagyköveti Rendszer kiépítését. A legaktívabb pedagógusokat Kiemelt Nagyköveti kitüntetésben részesítették. – Az elismerét 2017 óta minden évben azon tanárok kapják, akik elkötelezettek a tehetséggondozás, a diákok és a pedagógushivatás iránt – emelte ki Prof. Dr. Görög Márta, az SZTE Alumni ügyekért felelős rektori megbízottja.

Az idei év díjazottja Erdélyi Eszter, a Szegedi Deák Ferenc Gimnázium magyar nyelv és irodalom, történelem, mozgóképkultúra és médiaismeret szakos tanára, a Szegedi Tudományegyetem BTK Vizuális Kultúra és Irodalomelmélet Tanszék külsős óraadó oktatója. Szintén Kiemelt Nagyköveti címben részesült Almádi Róbert, a HSZC Návay Lajos Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium magyar nyelv és irodalom szakos tanára, aki 2018 februárjától vezeti a Szegedi Nemzeti Színház közönségtalálkozóit.

(Forrás: SZTE)

Előző sztori

Ismét lehet pályázni az ország legszebb betleheme címre 

Következő sztori

10 százalékkal is emelkedhet a minimálbér

Legutóbbi hasonló cikkek