Szándékos gyújtogatás áldozata lett a szegedi gazdálkodó

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
(fotó forrása: Facebook)

Lezárult a hatósági vizsgálat, amely megállapította, hogy szándékos gyújtogatás áldozata lett egy 72 éves szegedi gazdálkodó, akinek harminc szalmabálája égett le 100-150 ezer forint értékben. Az ügyben most a rendőrség nyomoz. 

Október 22-én, kedden 16 óra 30 perc tájékában érkezett bejelentés a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz, hogy Tápén szalmabálák kaptak lángra.

A szegedi tűzoltók három hivatásos egységgel vonultak a helyszínre, ahol már a jelenlévők megkezdték az oltási munkálatokat. A lánglovagok körülhatárolták a lángokat, és befejezték az oltási munkálatokat, amelyeket több vízsugárral végeztek.

Kiderült, egy 72 éves gazdálkodó volt a tűzeset károsultja, az elégett szalmabálák értéke 100-150 ezer forint lehetett. Oláh Béla már a szerencsétlenséget követően arra gyanakodott, hogy szándékos gyújtogatás történt. Az RTL Klub Híradójának azt mondta, szerinte nem valami rosszakarója, hanem egy “pszichopata” lehet az elkövető.

(fotó forrása: Facebook)

A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyszíni szemléjét követően megállapította, hogy valóban felmerült a szándékos gyújtogatás gyanúja, ezért hatósági vizsgálatot indítottak, amely mostanra lezárult.

Molnár Krisztina tűzoltó főhadnagy, megyei szóvivő a szegedma.hu-nak elmondta,

a hatósági vizsgálat megállapította, hogy a tüzet nyílt láng okozta.

“Ez azt jelenti, hogy nem volt villámcsapás a környéken, nem szakadt le felsővezeték, tehát semmi ilyen jellegű körülmény nem okozhatta a tüzet, kizárólag nyílt láng” – nyilatkozta Molnár Krisztina.

A szóvivő hozzátette: két helyszínen, egymástól 40-50 méterre közel egy időben csaptak fel a lángok, a két helyszín között pedig nem volt tűznyom, ami szintén szándékos gyújtogatásra utal.

A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a vizsgálat befejeztével átadta az ügyet a A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságnak, amelynek hivatalból el kell indítani a nyomozást.

Előző sztori

(Fél)meztelen férfiak ígérnek “extra kényeztetést” az IH-ban

Következő sztori

Füstfaragókról nyílik tárlat a Somogyi-könyvtárban